Datum: 30/08/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lotto Park
Bulykin kopt Anderlecht naar de zege
Philippe Crols
| 0 reacties
Bulykin kopt Anderlecht naar de zege
Foto: © SC

Anderlecht heeft zaterdagavond zijn eerste thuiswinst van het nieuwe seizoen behaald. De vicekampioen klopte Kortrijk met 4-0 en Dmitri Bulykin was al meteen goed voor twee doelpunten.

Anderlecht begon gretig aan de partij en zette Kortrijk serieus onder druk. Dat resulteerde ook in een aantal grote mogelijkheden. Zo leek het al niet meteen het avondtje van Bulykin te gaan worden toen de Rus helemaal alleen voor doel toch nog Kortrijkspeler Lahaye op zijn weg vond. Ook Lucas Biglia kopte van dichtbij onbegrijpelijk naast. Uiteindelijk herpakte Bulykin zich wel voor doel. Na een halfuur kopte hij vanuit een hele moeilijke positie de 1-0 voorbij Peter Mollez in doel. Paar-wit mocht zelfs nog gaan rusten met een dubbele voorsprong. Net voor de pauze kopte Roland Juhasz een hoekschop van basisspeler Hernan Losada binnen.

Ook in de tweede periode domineerde Anderlecht. Kortrijk moest de wet van de sterkste ondergaan en Stephane Demets zag na vijf minuten in de tweede helft hoe Bulykin hem opnieuw te snel af was op een voorzet van Jelle Van Damme. 3-0 voor paars-wit, drie kopbalgoals. Twintig minuten voor tijd kreeg de nieuwe Russische aanvaller zijn applausvervanging. Invaller Sasha Iakovenko maakte er in het slot van de partij nog fraai 4-0 van. De West-Vlamingen stonden op dat moment al met z'n tienen. Coulibaly verkocht Losada eerst een doodschop. Dat leverde hem geel op. Zijn gedrag meteen nadien de feiten bezorgde hem een tweede gele kaart.