gnkKRC Genk
lokSporting Lokeren
Datum: 08/08/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Verhulst houdt Genk van eerste driepunter
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Verhulst houdt Genk van eerste driepunter
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Limburgers speelden een goede partij tegen Lokeren, maar konden niet scoren. Met dank aan een sterke Davino Verhulst neemt de bekerwinnaar een puntje mee uit de Cristal Arena.

Robby Morren in Genk

Bij Racing Genk nam Jelle Vossen zijn plaats weer in, net als Kumordzi die terugkeerde na blessureleed. Daardoor verhuisden de jongeren Schrijvers en Gerkens naar de bank. Peter Maes voerde slechts één –noodgedwongen- wijziging door: Ansah verving de geblesseerde Junior Dutra.

Genk is bezig aan de wederopstanding, zoveel mag duidelijk zijn. Elke speler toonde de juiste mentaliteit en vechtlust op de natte grasmat. Het eerste halfuur wonnen de Limburgers dan ook ruimschoots op punten, maar gescoord werd er niet. Lokeren moest het balbezit aan de Limburgers laten en het spel ondergaan, maar hield al bij al vrij eenvoudig stand en herstelde gaandeweg het evenwicht.

Het venijn zat in de staart van het eerste bedrijf. Enkele minder gevaarlijke afstandsschoten en counters werden niet goed uitgespeeld. Toch waren  er twee uitstekende reddingen van Davino Verhulst nodig om Genk van een voorsprong te houden, eerst op een kopbal van Kara en later op een schot van Gorius. Aan de overkant zag ref Colemonts geen penalty in een fout van Kara op Maric, tot woede van de bezoekers.

Maes begon de tweede helft met Kaya in de plaats van Remacle. Genk ging op zijn elan verder en al snel had Mboyo dé kans om de score te openen. Alleen was dat buiten Verhulst gerekend die een beresterke match speelde. Lokeren prikte vooral via Ansah tegen, maar onvoldoende om Bizot in verlegenheid te brengen.

Genk had bijzonder veel energie verbruikt en de tank geraakte stilaan leeg. Vossen kopte een corner via de grond over, maar verder geraakten de blauwhemden niet meer in het slotoffensief. Het bleef 0-0.

Genk blijft zo achter met een schamele 2 op 9, maar de supporters lieten duidelijk blijken blij te zijn met de inzet en het geleverde spel. Het lijkt erop dat Denier de eerste stap in de wederopstanding heeft gezet. Lokeren begint aan het nieuwe seizoen met 4 op 9.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 5.5
Anele Ngongca 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 7
Kabasele Christian   90' 7
Tshimanga Derrick 90' 6.5
Buffel Thomas 90' 6.5
Gorius Julien 90' 7
Kumordzi Bernard Yao 79' 6
Okriashvili Tornike 90' 8
Vossen Jelle 90' 6
Mboyo Ilombé 83' 6.5
  Bank G Beoordeel
Gerkens Pieter 11' 6
Cissé Sekou 7'  
Schrijvers Siebe -  
Walsh Sandy -  
Hamalainen Brian -  
Köteles Laszlo -  
De Ceulaer Benjamin -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' 8
Gkalitsios Giorgos   90' 5
Maric Mijat 90' 5
Scholz Alexander 90' 5
Odoi Denis 90' 5
Overmeire Killian 90' 5
Vanaken Hans 90' 5
Persoons Koen 84' 5
De Pauw Nill 90' 5
Ansah Eugene 72' 5
Remacle Jordan 45' 5
  Bank G Beoordeel
Kaya Onur 45' 5
Dessers Cyriel 18' 5
Mertens Gregory 6'  
Ricciardi Oyama Arthur Henrique -  
Mingiedi Mpembele Cedric -  
Copa Barry Boubacar -  
Monsecour Arno -  
Herbeleef KRC Genk - Sporting Lokeren

Vooraf