Stadion: Schiervelde
Standard haalt uit bij Roeselare
Fabian Morren

Standard heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De Rouches wonnen ruim bij Roeselare, dat lange tijd met tien man speelde.

In een evenwichtig openingskwartier bleven grote kansen uit. De wedstrijd brak open toen De Bleeckere naar de stip wees na hands van Bram Vandenbussche. Bovendien kreeg de Roeselare-speler ook nog rood. De thuisploeg moest dus met tien verder en keek ook tegen een achterstand aan. Milan Jovanovic faalde immers niet vanaf de stip.

Roeselare kwam echter verrassend weer langszij. Een vrije trap van El Gaaouiri ging voorbij de verraste Bolat binnen. Standard moest even herstellen van die opdoffer, maar Carcela gaf het juiste antwoord. Hij kopte een prima voorzet van nieuwkomer Collet knap binnen. Nog voor de rust legde Standard de wedstrijd al in een beslissende plooi. Carcela was deze keer de aangever en Mbokani werkte af: 1-3.

De Rouches hadden ook na de rust de wedstrijd stevig onder controle. Milan Jovanovic scoorde al heel snel zijn tweede doelpunt van de avond en ook nadien bleef Standard gevaarlijk. Aanvankelijk leverde dat geen doelpunten meer op, tot Jovanovic opnieuw zijn moment vond gekomen. De Camargo legde goed af en de Serviër trapte de bal in de kruising. (AN)