Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Lotto Park
Chatelle dirigeert Anderlecht naar ruime zege
Steurbaut Kersten

Thomas Chatelle heeft met een knappe prestatie Anderlecht naar een ruime zege tegen Dender geleid. De Brusselaar was betrokken bij alle paars-witte doelpunten. Drie keer als aangever, één keer als afwerker.

De 4-0-cijfers doen een vlotte zege vermoeden, maar Anderlecht had het een kleine 40 minuten moeilijk om openingen te vinden in de versterkte verdediging die Johan Boskamp en Patrick Asselman de wei instuurden. Net voor rust sloopten de jongens van Ariël Jacobs met drie knap uitgespeelde doelpunten in vier minuten tijd de Denderse muur.

Dirigent van de afbraakwerken was Thomas Chatelle (foto). Met drie uitgemeten assists nam hij het de rol van bouwheer op zich. Het eerste doelpunt schilderde hij na een gemeten lange pass van Jan Polak perfect op het hoofd van De Sutter. De Rode Duivel knikte eenvoudig voorbij Cedric Berthelin.

Twee minuten later kroop Marcin Wasilewski in de rol van afwerker. De Pool, die voor rust tegen een domme gele kaart aanliep, kopte een hoekschop van de 28-jarige middenvelder onhoudbaar voorbij Berthelin. Met een knappe doorsteekpass zette Chatelle De Sutter op weg om zijn tweede van de avond -zijn zestiende van het seizoen- tegen de netten prikken.

Paars-wit kwam bevrijd uit de kleedkamers en breide een vervolg aan het goede voetbal dat het ook tegen Westerlo en Club Brugge op de mat legde. Mbark Boussoufa probeerde met enkele kunstjes het publiek extra te verwennen.

Acteur

Een vierde treffer kon niet lang uitblijven, maar De Sutter raakte in twee keer niet voorbij het doelkader en doelman Berthelin. De Fransman was ook nog attent op een listig schotje van Gillet en haalde met een knappe save een gemaakt kopbaldoelpunt van Jelle Van Damme uit zijn doel, maar op een schot van Chatelle moest hij zich gewonnen geven. De dirigent werd even acteur en krulde het leer onhoudbaar voorbij Berthelin. Chatelle was nog dicht bij de 5-0, maar Berthelin behoedde Dender voor de forfaitcijfers.

Anderlecht blijft dankzij de zege samen op kop met Standard. Testmatchen tussen de twee titelconcurrenten komen een weekje dichterbij. (GV)