Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade Charles Tondreau
Westerlo te sterk voor Bergen
Dirk Pieters

Westerlo liet zaterdagavond geen steek vallen. Het versloeg rode lantaarn Bergen met 0-2. Ruiz maakt opnieuw twee doelpunten. In de eerste en laatste minuut wist de aanvaller de netten te doen trillen.

Westerlo stond al na één minuut op voorsprong. Aanvaller Ruiz deed opnieuw de netten trillen. Ook nadien bleven de bezoekers de beste ploeg. Tot halfweg de eerst helft had Westerlo alles onder controle, maar daarna kwam Bergen beter in de wedstrijd. Zowel Diane als Jay kregen een enorme kans, maar de rode lantaarn kan zo moeilijk scoren en dat was nu ook het geval. Westerlo mocht uiteindelijk gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Meteen na de pauze kreeg Ruiz de kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller liet de mogelijkheid onbenut. Even later was Jarju er na een misser van doelman De Winter heel dichtbij, maar de aanvaller faalde in de afwerking. De wedstrijd zakte daarna helemaal weg. Westerlo had nog weinig zin en Bergen kon niet beter. Pas in de allerlaatste minuut zorgde Ruiz nog eens voor opwinding. De aanvaller maakte zijn tweede van de avond en zette zo de 0-2 eindstand op het bord. (AN)