kvkKV Kortrijk
tubTubeke
Datum: 25/04/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Tubeke delen de punten
Tom Drossaert
| 0 reacties
Kortrijk en Tubeke delen de punten

KV Kortrijk is op eigen veld tegen Tubeke niet verder geraakt dan een gelijkspel. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong, maar Tubeke knokte zich naar een punt. Desondanks staat het dicht bij de degradatie.

De thuisploeg ging furieus van start, wat al snel resulteerde in doelgevaar. Na tien minuten wist Bakx een van de doelkansen voor Kortrijk te verzilveren. Een schot van buiten de zestien zette de Kortrijkzanen op rozen. Doelman Ardouin van Tubeke ging niet vrijuit. Tubeke was niet aangedaan en koos resoluut voor de aanval. Een kwartier na de openingstreffer kwamen de bezoekers dan ook langszij. Een voorzet van Fortune bleef hangen, Perbet nam de bal aan, draaide goed weg en prikte de gelijkmaker tegen de netten.

 

Lang kon Tubeke niet van zijn doelpunt genieten, want verdediger Brouckaert haalde de doorgebroken Bakx neer en scheidsrechter Colemonts twijfelde niet om de bal op de stip leggen. Verbrugghe trapte de bal op Ardouin, maar Coulibaly was goed gevolgd en schoot de rebound onhoudbaar binnen. Kortrijk kon met een voorsprong de rust ingaan.

 

Beter Tubeke in de tweede helft
 

Tubeke kwam beter uit de kleedkamer en dat vertaalde zich direct in meer doelkansen. Perbet kon zich enkele keren vrij spelen maar het ontbrak hem aan koelbloedigheid in de zone van de waarheid. Toch was het Kortrijk dat nog de beste kansen bij mekaar speelde om zijn voorsprong uit te diepen. Invaller Kums schilderde een vrije trap op de lat en knalde van dichtbij op de benen van een beresterke Ardouin.

 

Goed tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Dufer legt de bal terug op Brouckaert en diens voorzet werd door invaller Dajic simpel in doel gewerkt. Beide ploegen kregen nog de kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslechten, maar verzuimden elk een uitstekende kans. Zo zijn beide ploegen geen stap verder in het gevecht voor het behoud. Kortrijk staat nog steeds even dicht bij de eindronde, Tubeke heeft een mirakel nodig om alsnog de rechtstreekse degradatie te ontlopen. (GV)

Herbeleef KV Kortrijk - Tubeke

Jupiler Pro League

 Speeldag 31