roeRoeselare
gntKAA Gent
1-3
89' Bryan Ruiz (pen)
Datum: 26/04/2009 18:00
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Schiervelde
Buffalo's doen gouden zaak
Steurbaut Kersten

AA Gent doet een gouden zaak met het oog op Europees voetbal. De Buffalo's wonnen met 1-3 op het veld van Roeselare, dat een eindronde met de tweedeklassers dichterbij ziet komen.

De Gentse zege was verdiend, maar kreeg pas in de laatste tien minuten vorm. Tim Smolders brak met een schitterende knal via de paal de ban en liet doelman Jurgen Sierens volledig kansloos. In de laatste minuut zette Bryan Ruiz vanop de stip de 1-3-eindcijfers op het bord.

De eerste tachtig minuten van de jongens van Michel Preud'homme waren echter niet denderend. Gent legde een veel te laag tempo op, maar was halverwege de eerste helft plots drie keer gevaarlijk.

Een afstandsschot van Randall Azofeifa werd door Sierens knap uit doel geveegd en een hoekschop van Ruiz belandde rechtstreeks tegen de paal. Bij de derde poging kwam Sierens goed weg. De doelman kwam te ver uit, maar zag Zlatan Ljubijankic de wenkende kans naast de open doelmond koppen.

Net voor rust kwamen de Buffalo's toch op voorsprong. Mbaye Leye zette zijn hoofd tegen een hoekschop van Milos Maric en zag het leer achter de rug van Sierens over de doellijn hobbelen.

Roeselare kon daar in de eerste helft amper iets tegenover zetten. Mladen Lazarevic trof na een knappe actie de paal. Tien minuten na rust stonden de bordjes toch terug gelijk. Gent verdedigde zwak en gaf Sherjill Macdonald alle tijd om zijn zesde van het seizoen binnen te leggen.

AA Gent nam de wedstrijd terug in handen, maar Leye en Kenny Thompson faalden in de afwerking. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel tot een begenadigd moment van Smolders de wedstrijd terug deed kantelen.

Dankzij de zege doet Gent een uitstekende zaak in het klassement. De Oost-Vlamingen naderen tot op drie punten van Club Brugge en de derde plaats en zetten Zulte Waregem op vijf punten. (AN)