Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Jan Breydel
Club schiet te laat wakker
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft voor eigen volk zijn tiende nederlaag van het seizoen geleden. Twee doelpunten in de slotfase waren onvoldoende om een 0-3- achterstand op te halen.

Blauw-zwart strompelt als een stervende zwaan naar het einde van het seizoen. Zielloos, inspiratieloos en zonder enige lijn doolden de West-Vlamingen tegen Lokeren rond op het veld. Achterin liet Club Brugge, dat door de eigen fans opnieuw getrakteerd werd op een fluitconcert, zich keer op keer kinderlijk uit verband spelen. De powerplay in de slotfase leverde alleen maar twee doelpunten voor de statistieken op.

Jongeren in de basis

Lokeren, met de jongeren Nill De Pauw (19) en Stijn De Wilde (20) aan de aftrap, stak in de eerste helft twee keer de neus aan het venster. Iedere keer was het bingo. De Pauw profiteerde van een misverstand tussen Vadis en Marc-André Kruska en zettte met een uitstekende doorsteekpass door het hart van de Brugse verdediging Dawid Janczyk op weg naar de 0-1. De Pool stifte het leer mooi over Stijn Stijnen.

Ook bij de tweede treffer klungelde de Brugse defensie erop los. Karel Geraerts en Bernt Evens waren op een Lokerse tegenaanval nergens te bespeuren en zagen hoe Killian Overmeire aan de tweede paal helemaal vrij een voorzet van Hassan El Mouataz via Kruska tegen de netten kon trappen.

Geen lijn

Club Brugge probeerde wel, maar miste duidelijke aanvalspatronen. Joseph Akpala knalde de enige goed uitgespeelde aanval recht op Copa. Jeroen Simaeys kopte net voor rust nog een voorzet van Nabil Dirar naast.

De kelk moest echter tot op de bodem geledigd worden. Simaeys kreeg een tweede gele kaart voor een lichte fout op De Pauw. Aan de andere kant verdiende Club een strafschop voor een fout van Veldin Muharemovic op Mohamed Dahmane, maar scheidsrechter Claude Bourdouxhe ging niet in op de smeekbede van de Fransman.

(Te) laat offensief

De Wilde maakte er op een nieuwe tegenaanval 0-3 van en leek de wedstrijd definitief te beslissen. Akpala en Dahmane deden met twee treffers in acht minuten de vlam echter opnieuw in de pan slaan. Copa moest in de slotfase nog een kopbal van de Nigeriaan uit doel tikken.

Club kan door zijn tiende nederlaag van het seizoen morgen op de derde plaats het gezelschap krijgen van AA Gent. Lokeren nadert na de tweede zege tegen de West-Vlamingen dit seizoen tot op twee punten van de vierde plaats. (AN)