gntKAA Gent
cerCercle Brugge
Bryan Ruiz (pen) 22'
1-0
1-1
Datum: 02/05/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Jules Ottenstadion
Buffalo's makkelijk voorbij Buffel en co
T. Coremans
| 0 reacties
Buffalo's makkelijk voorbij Buffel en co
Foto: © SC

AA Gent zet zijn sterke terugronde zonder moeite verder. Het versloeg in eigen huis Cercle Brugge met 2-1. Een verdiende zege die de Gentenaars naast Club Brugge in het klassement brengen.

Club Brugge leed gisteren een uiterst pijnlijke nederlaag op eigen veld. Kommer en kwel in het blauw-zwarte kamp, maar een goede zaak voor de rivalen uit Gent. De Buffalo's aasden op de derde stek en die kon na vanavond dichterbij komen. Mits een zege tegen Cercle Brugge klom AA Gent op gelijke hoogte van Club.

De troepen van Glen De Boeck knokten enkel nog voor de eer, maar zouden het de tegenstander allesbehalve gemakkelijk maken. De Buffalo's dartelden doorheen de openingsfase, maar kregen de bezoekers niet op de knieën. Cercle Brugge kreeg het evenwicht gauw hersteld en deelde zelf enkele tikken uit. Het spelbeeld verliep gebalanceerd tot Igor Gjuzelov aan de noodrem trok. De verdediger trok Zlatan Ljubijankic (foto) tegen de vlakte en liet Peter Vervecken geen andere keuze dan een verwijzing naar de stip. Bryan Ruiz nam het cadeautje maar al te graag in ontvangst en kegelde het leer onfeilbaar naast Bram Verbist.

Cercle leek weinig aangeslagen en ging niet overhaast op zoek naar een tegendoelpunt. Na een uitstekende voorzet van Dejan Kelhar haalde Dominic Foley uit met een vernietigende omhaal. Bojan Jorgacevic toverde een sublieme reflex uit de mouwen, maar zag een goed gevolgde Tony Sergeant toch de gelijkmaker tegen de netten trappen. De thuisploeg bleef het initiatief naar zich toe trekken, maar verzuimde, via onder meer Ljubijankic, te scoren. Michel Preud'homme beet zich tevergeefs de nagels stuk bij het aanzien van de talrijk gemiste kansen van zijn manschappen.

Blauw-wit domineerde, meer zelfs, het deelde de lakens uit. Cercle mocht combineren, maar werd telkens omheen de middencirkel onderschept door de hardwerkende Buffalo's. Enkel de afwerking lag de thuisploeg vandaag niet al te best. De opgerukte Kenny Thompson kopte de beste kans tegen de onderkant van de dwarsligger.

Ruiz maakte op het uur komaf met de aanvallende complexen van zijn team. De flamboyante aanvallende middenvelder leverde na een knappe actie het leer af bij Mbaye Leye. De Senegalees kreeg de tijd om zijn vizier bij te stellen en knalde AA Gent weer op voorsprong. Cercle ging tevergeefs op zoek naar een puntje, maar voetbalde amper een noemenswaardige doelkans bij elkaar. De thuisploeg kreeg meermaals de kans om de score verder uit te diepen, maar liet die onbenut.
Tot grote ergernis van Preud'homme kropen zijn troepen in de slotfase te ver terug. De Boeck gooide met De Smet en Buffel nog extra aanvallend geweld in de strijd. Tevergeefs zo bleek, de 2-1 bleef resoluut het scorebord oplichten. AA Gent volbracht een levensbelangrijke taak, het staat zij aan zij met aartsrivaal Club Brugge op de derde plaats. (AN)
Herbeleef KAA Gent - Cercle Brugge

Jupiler Pro League

 Speeldag 32