Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Luminus Arena
Kortrijk zet grote stap richting behoud
Fabian Morren

Kortrijk heeft een uitstekende zaak gedaan in de degradatiestrijd. Het team van coach Hein Vanhaezebrouck won met 0-1 bij Racing Genk, dat de vierde plaats mag vergeten. Voor Kortrijk was het de eerste zege in drie maanden.

Racing Genk speelde niet echt frivool, maar zorgde in de openingsfase wel voor de meeste dreiging. Tot echt grote kansen leidde dat aanvankelijk niet. Pas halverwege de eerste helft moest Kristof Van Hout alles uit de kast halen om een kopbal van Ogunjimi onschadelijk te maken.

Nadien bleef Van Hout een hoofdrol opeisen. Zo had doelman een knappe redding in huis op een poging van Ederson en redde hij een schot van Ogunjimi. Vlak voor de rust verloor Genk Tom De Mul met een blessure. Kortrijk kwam in de hele eerste helft tot geen enkele kans.

De bezoekers toonden zich wel dodelijk efficiënt. Na zes minuten in de tweede helft zette Bakx zijn team op voorsprong. De Nederlandse spits trapte in de korte hoek binnen. De reactie van Genk was flauw. De Limburgers speelden zonder veel inspiratie en brachten Kortrijk nauwelijks in de problemen.

Van Hout moest nog ingrijpen op een schot van Pudil, maar voor het overige had de doelman na de pauze relatief weinig werk. Pas helemaal op het einde werd Genk echt gevaarlijk, maar Kristof Van Hout hield Kortrijk overeind en werd zo de matchwinnaar.

Voor Kortrijk zijn het drie zeer belangrijke punten. Coach Hein Vanhaezebrouck boekt dus een broodnodige zege op het veld van het team waar hij volgend seizoen aan de slag gaat. [MDN]