Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen buigt achterstand om
Kevin Vanbuggenhout

KV Mechelen kwam tegen Charleroi terug na een 0-1 achterstand en won uiteindelijk nog met 2-1. KV dankte de zege aan twee doelpunten van Bjorn Vleminckx in de tweede helft.

In de aanvangsfase was er van goed voetbal weinig sprake. Bij beide ploegen waren er teveel slordigheden om er een aangename match van te maken. Doelgevaar was er af en toe wel. Een laag schot van Gorius ging net naast. Na twintig minuten klom Charleroi op voorsprong. Van Goethem liet zich makkelijk uitschakelen door Oulmers en hij trapte van dichtbij mooi binnen: 0-1. Dat maakte de zaken voor KV er niet makkelijker op. Malinwa speelde te weinig over de grond terwijl Charleroi nagenoeg probleemloos het merendeel van de duels won. Al lieten de Karolo's na hun doelpunt op aanvallend vlak ook zeer weinig zien. Asare ontsnapte aan een rode kaart na een smerige fout op Camus. Laquait duwde een schot van Vrancken nog over, 0-1 was de ruststand.

In de tweede helft heiste KV Mechelen met een prachtig doelpunt op gelijke hoogte. Eindelijk liet Malinwa een knap staaltje combinatievoetbal zien. Chen en Vrancken tikten door en Imschoot liet de bal tussen zijn benen tot bij de vrijstaande Vleminckx gaan. De topschutter van KV plaatste van dichtbij de gelijkmaker in doel: 1-1. KV Mechelen speelde veel scherper in de tweede helft. Charleroi loerde enkel op de counter, maar was zo wel nog een paar keer gevaarlijk. Grégoire stiftte net naast. De ingevallen Dunkovic heerste op het middenveld en kreeg ook een assist achter zijn naam. Een vrije trap van Dunkovic werd door Vleminckx via de paal binnengekopt: 2-1. KV Mechelen kreeg nog kansen om verder uit te lopen, maar Wouter Vrancken stuitte op Laquait. De vrijgelaten Mununga besloot een voorzet van Vleminckx van dichtbij onbegrijpelijk over doel. Bijna moest geelrood hier nog een dure prijs voor betalen, de schuiver van Guédioura ging nipt voorlangs. KV Mechelen hield stand en is na een al bij al verdiende zege ook mathematisch zeker van het behoud. Mechelen klimt ook naar de tiende plaats in de stand. Charleroi moet nog even wachten op de redding, maar heeft toch nog vijf punten meer dan Dender.