Datum: 03/05/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade Edmond Leburton
Wasilewski kopt Anderlecht in 95e minuut naast Standard
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Wasilewski kopt Anderlecht in 95e minuut naast Standard
Foto: © SC

Anderlecht en Standard blijven ook na 33 speeldagen zij aan zij. Paars-wit leek zelfs even de Rouches te moeten laten gaan, maar Marcin Wasilewski zorgde in de 95e minuut voor een grote zucht van opluchting.

Wie verwachtte dat Anderlecht als een sneltrein over Tubeke zou denderen, kwam bedrogen uit. De staartploeg trok zich op zijn laatste strohalm om haar verblijf in eerste klasse te verlengen en kwam met het mes tussen de tanden tussen de lijnen. De jongens van Albert Cartier vergaten echter ook niet te voetballen en zagen hun goede wil bijna beloond met een klinkende overwinning.

Gauthier Diafutua kreeg in de eerste helft twee uitstekende kansen en had er daar minstens één van moeten verzilveren. Het vizier van de Fransman stond echter duidelijk niet op scherp. Na drie minuten mikte hij het leer naast de kooi van Davy Schollen. Net voor rust kreeg Diafutua alle tijd om een ontzette bal van Olivier Deschacht richting doel te sturen. De aanvaller knalde onbesuisd in de tribune.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Yassin Karaca vergat echter zijn ex-ploeg de das om te doen en besloot van dichtbij recht op Schollen. Grégory Dufer had daar geen problemen mee. De middenvelder knalde in de slotfase het leer in de korte hoek voorbij de Anderlecht-doelman en solliciteerde daarmee naar een terugkeer naar de Vurige Stede.

Anderlecht kon daar weinig tegenover stellen. Paars-wit legde te weinig agressie in zijn spel en voetbalde te traag en te slordig om de versterkte geel-rode defensie -Tubeke schakelde snel om en plooide goed terug- te ontwrichten.

Van de Brusselse kansenmachine van de voorbije weken was weinig te merken. Bij een schaarse vlotte aanval vond Thomas Chatelle Nicolas Ardouain op zijn weg naar doel. Tom De Sutter vergat te profiteren van mistasten van de Franse doelman en besloot over.

Een rode kaart van Jan Polak legde helemaal een hypotheek op de paars-witte winstkansen. Met een slotoffensief probeerde Anderlecht de schade nog te beperken. Mbark Boussoufa vond nog twee keer de vuisten van Ardouain, maar in de 95ste minuut -Anderlecht kreeg zes minuten extra- zorgde Marcin Wasilewski alsnog voor de verlossing. De Pool knikte een voorzet van Victor Bernardez overhoeks voorbij Ardouain.

Anderlecht en Standard gaan zo nek aan nek de laatste twee speeldagen in. Tubeke daarentegen is nu helemaal zeker van degradatie. (AN)
Herbeleef Tubeke - Anderlecht

Jupiler Pro League

 Speeldag 32