Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Lotto Park
Anderlecht probleemloos voorbij Roeselare
Steurbaut Kersten

Anderlecht en Standard geven elkaar geen duimbreed toe. Na het gelijkspel op Tubeke heeft paars-wit thuis geen steek laten vallen. Roeselare werd met 3-1 terug naar de Rodenbachstad gestuurd.

Anderlecht heeft zich geen tweede keer op rij laten verrassen door een degradatieploeg. Na het beschamende puntenverlies op het veld van Tubeke hield paars-wit tegen Roeselare makkelijk de drie punten thuis.

Trucjes

De jongens van Ariël Jacobs deden dat bij vlagen zelfs met het mooie combinatievoetbal dat het de weken voor Tubeke regelmatiger op de grasmat had laten zien. Zelfs Olivier Deschacht en Marcin Wasilewski lieten zich verleiden om hun trucendoos boven te halen.

De wedstrijdomstandigheden leenden zich dan ook tot enkele folliekes. Mbark Boussoufa zette Anderlecht met een schitterende vrije trap al snel op rozen. De Marokkaan knalde het leer van op ruim twintig meter onhoudbaar in het dak van het doel. Jurgen Sierens keek kansloos toe.

Paars-wit vergat alleen om de wedstrijd nog voor de rust volledig te beslissen. Een bedrijvige Jonathan Legear was twee keer dicht bij de 2-0, maar besloot een zelf opgezette vlotte Brusselse aanval naast. Een andere voorzet belandde tot zijn eigen verbazing, en die van de verraste Sierens, boven op de dwarsligger.

Efficiëntie

Na rust sprong Anderlecht efficiënter om met de mogelijkheden. Van Damme kopte al na één minuut een vrije trap van Boussoufa via de lat in doel. Thomas Chatelle zette met een slim pasje Lucas Biglia knap op weg naar de 3-0. De Argentijn trapte het leer in de korte hoek tegen de touwen.

Mama Dissa milderde op aangeven van Stefaan Tanghe nog tot 3-1. De zege van Anderlecht kwam ondanks een pover laatste half uur nooit meer in gevaar. Legear probeerde nog zijn doelpuntje mee te pikken, maar prikte het leer aan de verkeerde kant van de paal.

Anderlecht en Standard blijven met nog één speeldag op het programma zij aan zij. Mogelijke testwedstrijden tussen beide titelconcurrenten komen weer een weekje dichterbij.

Roeselare daarentegen is door deze nederlaag zeker dat het de eindronde om het behoud moet spelen. Rechtstreeks behoud zit er voor de West-Vlamingen niet meer in. (AN)