Datum: 08/05/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot wint flauwe eindeseizoenswedstrijd
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
G. Beerschot wint flauwe eindeseizoenswedstrijd
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In een flauwe partij zorgde Tosin Dosunmu met een knap doelpunt voor het hoogtepunt van de avond.

Germinal Beerschot - KV Mechelen was een typsiche eindeseizoenswedstrijd tussen twee ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hadden. Paars-wit is sinds vorige week mathematisch zeker van het behoud. Malinwa, dat door de supportersboycot tegen het beperkte aantal tickets gesteund werd door een twintigtal trouwe fans, zit met zijn hoofd al duidelijk bij de bekerfinale in Brussel.

Rat van het seizoen

 

De thuisploeg toonde nog de meeste wil om van de wedstrijd iets te maken en schonk zijn fans bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een verdiende driepunter. Faris Haroun, voor de wedstrijd verkozen tot Rat van het seizoen, bedankte al snel voor het supportersvertrouwen door een afgeweken schot van Henri Munyaneza, weliswaar uit buitenspel, tegen de netten te prikken. Scheidsrechter Alexandre Boucaut zorgde echter voor gerechtigheid door een geldig kopbaldoelpunt van Munyaneza wel af te keuren voor buitenspel.

Tosin Dosunmu, één van de bedrijvigste spelers op de grasmat, zag na de rust zijn inzet beloond met een prachtig doelpunt. De Nigeriaan knalde een afleggertje van Paul Kpaka hoog en droog tegen de touwen. Doelman Olivier Renard had geen verhaal.

Spaarzaam Malinwa

 

KV Mechelen was spaarzaam met zijn krachten, maar kwam via Giuseppe Rossini toch nog terug in de wedsrijd. De Italo-Belg duwde een voorzet van Antun Dunkovic beheerst voorbij Proto: 2-1. De paars-witte zege kwam echter niet meer in gevaar. Munyaneza maakt er in de slotfase zelfs nog 3-1 van. (AN)
Herbeleef Germinal Beerschot - KV Mechelen

Jupiler Pro League

 Speeldag 33