Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Charleroi stuurt Dender naar eindronde
Fabian Morren

Dender had het lot voor de laatste speeldag in eigen handen, maar verloor met 1-2 van Charleroi en moet het behoud proberen af te dwingen via de eindronde.

Dender begon met veel goede bedoelingen aan de wedstrijd, maar echte kansen kreeg de thuisploeg niet. Charleroi-doelman Laquait moest wel ingrijpen op een poging van Saintini. Ondertussen was Kortrijk op voorsprong geklommen bij Westerlo en was Dender dus verplicht om te winnen.

Het was echter Charleroi dat gevleid op voorsprong klom. Cyril Théréau trapte de bal rustig voorbij Cedric Berthelin. Dender was aangeslagen en kon voor de rust niet meer reageren. Meteen na de pauze was de thuisploeg wel weer gevaarlijk. Saintini had de gelijkmaker aan de voet, maar opnieuw bracht Laquait redding.

Even later trof Dieter Wittesaele nog de lat. Het mocht niet zijn voor Dender en vijf minuten voor affluiten legde Habibou op aangeven van Mujangi Bia de 0-2 binnen. Invaller Van den Eede scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar die goal kwam te laat. (AN)