Datum: 16/05/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Luminus Arena
Anderlecht omzeilt eenvoudig Genks(e) klip(je)
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Anderlecht omzeilt eenvoudig Genks(e) klip(je)
Foto: © SC

Anderlecht zal zich in testwedstrijden de betere moeten tonen om zich te verzekeren van een dertigste landstitel. De Brusselaars omzeilden eenvoudig de Genkse klip, maar zagen ook Standard de volle buit pakken in Gent.

Paars-wit begon nochtans krampachtig aan de wedstrijd en kampte duidelijk met titelstress. De foutjes in het spel stapelden zich snel op. Net voor rust kroonde Mbark Boussoufa zich net als vorige week tot verlosser van Anderlecht. De kleine Marokkaan knikte de verlossende openingstreffer op aangeven van Guillaume Gillet uitstekend tegen de netten.

 

De voorsprong voor Anderlecht was verdiend. Lucas Biglia en Gillet waren al een paar keer dicht bij de 0-1 geweest, maar besloten beiden op een attente Davino Verhulst. Een schot van dichtbij van Gillet werd door een bos Genkse benen onschadelijk gemaakt.

 

Racing Genk zou agressief uit de hoek komen. De Limburgers zaten echter al duidelijk met hun hoofd bij de bekerfinale en speelden weinig klaar. Toch hadden ze net voor het doelpunt van Boussoufa wel een uitstekende kans om op voorsprong te komen.

 

Stein Huysegems werd niet afgevlagd voor buitenspel, omspeelde Davy Schollen, maar was dan de eerste les van een aanvaller vergeten: de bal in het netje leggen. Elyaniv Barda trapte zijn voorzet knullig naast.

 

Paars-wit had na het doelpunt van Boussoufa vertrouwen getankt en kwam sterk uit de kleedkamers. Thomas Chatelle stifte het leer twee keer over Verhulst, maar Eric Matoukou ontpopte zich tot reddende engel en haalde het leer twee keer van de lijn. Jelle Van Damme schoot een wenkende kans onbesuisd in de Limburgse tribunes

 

Het was echter uitstel van executie. Marcin Wasilewski etaleerde nogmaals zijn kopkracht en buffelde een vrije trap van Biglia onhoudbaar voorbij Verhulst. Anderlecht controleerde de wedstrijd uit, maar kreeg geen hulp vanuit het Ottenstadion. Testmatchen zullen beslissen wie een nieuwe landskroon binnenhaalt: Anderlecht of Standard. (AN)

Herbeleef KRC Genk - Anderlecht

Jupiler Pro League

 Speeldag 34