Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Het Kuipje
Kortrijk gered na zege op Westerlo
Fabian Morren

Kortrijk heeft zich verzekerd van het behoud in eerste klasse. De West-Vlamingen wonnen op de slotdag met 1-3 bij Westerlo, terwijl Dender verloor van Charleroi.

Na een matig begin opende Kortrijk de score. Na een vrije trap van Bakx nam Hempte de bal in één tijd op de slof en scoorde de 0-1. De bezoekers hielden die voorsprong vast tot aan de rust. In de tweede helft klom Westerlo echter weer langszij. Ruiz scoorde met een omhaal en kroonde zich door die goal ook tot topschutter in de Jupiler Pro League. Kortrijk-doelman Van Hout ging bij dat doelpunt wel niet vrijuit.

Lang duurde de vreugde van Westerlo niet, want Kortrijk scoorde vrijwel meteen tegen. Opnieuw deed Bakx het voorbereidende werk en Barbosa had maar binnen te tikken. Kouyate nam in de slotfase alle twijfels weg.

Hein Vanhaezebrouck neemt afscheid van Kortrijk met het behoud en kan zich nu volop gaan concentreren op zijn nieuwe club Racing Genk. (AN)