Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem vijfde na vlotte zege
Anthony Van der Planken

Zulte Waregem heeft het seizoen afgesloten op een knappe vijfde plaats. Essevee won thuis vlot van Bergen.

De wedstrijd startte in mineur. Na amper drie minuten ging Diane met beide voeten in op Berrier. Rood was het logische gevolg. Zulte Waregem profiteerde en kwam op 1-0 via Roelandts. De middenvelder werkte af na een knappe doorsteekpass van Hyland.

Bergen moest bovendien met twee man minder aan de tweede helft beginnen. Brahami kreeg immers rood op slag van rust.

Na de pauze drukte Zulte Waregem door. Het kreeg genoeg kansen, maar moest toch lang wachten op zekerheid. Het was uiteindelijk opnieuw Roelandts die op aangeven van Berrier de 2-0 aantekende. In de slotfase maakte Nfor er zelfs nog 3-0 van.

Zulte Waregem pakt zo de vijfde plaats in het klassement. Bergen doet het een stuk minder en neemt als hekkensluiter afscheid van eerste klasse.