Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Charles Tondreau
Anderlecht boekt 2-1 overwinning
Rita De Meyer

Anderlecht heeft zijn derde zege van het seizoen beet. Paars-wit won bij Bergen met 1-2. De bezoekers kwamen op achterstand, maar Wasilewski en Gillet zetten de scheve situatie nog recht.

Al in de tweede minuut kreeg Gillet een goeie kans nadat Buyssens uitgleed op het natte veld. De middenvelder van paars-wit kreeg de bal echter niet in het doel. Nadien waren er nauwelijks of geen kansen. Anderlecht kreeg enkele halve mogelijkheden via Jonathan Legear en Mbark Boussoufa, maar dat leidde niet tot doelpunten. Doelman Herpoel had eigenlijk nauwelijks werk.

Buyssens scoort

Aan de overkant was ook Daniel Zitka werkloos. Bergen slaagde er immers niet in om echt gevaarlijk te zijn voor het doel van de bezoekers. Maar de thuisploeg had aan een vrije trap voldoende om de score te openen. Fadel Brahami bereikte Ludovic Buyssens en die kopte tussen Juhasz en Bulykin de 1-0 tegen de netten. Lang duurde de vreugde van Bergen niet, want acht minuten later al kopte Wasilewski een vrije trap van Boussoufa binnen: 1-1.

Anderlecht begon zonder Bulykin aan de tweede helft. De Russische spits blesseerde zich immers tijdens de eerste helft. Oleksandr Iakovenko verving Bulykin. Eerder in de eerste helft moest ook Jonathan Legear al met een blessure naar de kant.

Kansen voor Anderlecht

De tweede helft was amper bezig of ook Bergen moest een geblesseerde speler wisselen. Frederic Jay kon niet meer verder en werd vervangen door Kevin Hatchi. Anderlecht probeerde na de rust het initiatief in handen te nemen. De bezoekers kregen ook al snel een goeie kans via Gillet, maar de middenvelder kopte de knappe voorzet van Boussoufa in de handen van Herpoel. Even later dreigde Iakovenko met een kopbal, die op het dak van het doel belandde. Het grootste gevaar kwam van Marcin Wasilewski, maar de kopbal van de Pool belandde een metertje naast. En Bergen? Dat stelde er nauwelijks wat tegenover. De thuisploeg kreeg in de hele tweede helft eigenlijk geen enkele mogelijkheid.

Gillet beslist de wedstrijd

Toch was het pas tien minuten voor affluiten vooraleer Anderlecht een tweede keer wist te scoren. Een vrije trap van Boussoufa werd verlengd door Jelle Van Damme en vervolgens in doel verwerkt door Gillet. Daar had de thuisploeg geen antwoord meer op. Anderlecht heeft na vier speeldagen nu tien op twaalf en is dus voorlopig nog ongeslagen.

Verslaggever: Fabian Morren. (AN)