Datum: 14/09/2008 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi op de valreep voorbij Cercle
T. Coremans
| 0 reacties
Charleroi op de valreep voorbij Cercle

Cercle kon op het veld van Sporting Charleroi hun opmars in de competitie verderzetten. Na een zwak seizoensbegin, nul op zes, won Cercle op de vorige speeldag in eigen huis van Bergen. Winst bij de Zebra's zou de valse start grotendeels wegvegen.

Een zwakke openingsfase resulteerde in twee doelpunten. Mujangi Bia mocht de thuisploeg op voorsprong knallen. Lang konden de Zebra's niet van de voorsprong genieten. Tom De Sutter speelde zich knap vrij en legde de gelijkmaker binnen. De thuisploeg oogde aangedaan en toonde iets teveel respect.

Op het half uur legde Tony Sergeant de bal panklaar voor de aanstormende De Sutter, die de bezoekers op voorsprong knalde. Cercle Brugge controleerde de wedstrijd en liet de thuisploeg nauwelijks toe aan eigen doel. Toch sloeg Kéré er in de slotfase van de eerste helft in de score opnieuw in evenwicht te brengen. De Boeck ergerde zich vanaf de zijlijn mateloos over de onoplettendheid van zijn spelers.

Met Thomas Buffel voor Arnar Vidarsson hoopten de bezoekers De Sutter nog beter in het spel te betrekken. De tweede helft ging fel van start maar uitgespeelde doelkansen bleven aanvankelijk uit. De thuisploeg leek zich op het uur te ontdoen van alle complexen en trok ten strijde. Nonchalance en weinig vertrouwen weerhielden de zwart-witte aanval om te scoren. Verbist werd enkele keren op de proef gesteld, maar onvoldoende om hem klaarblijkelijk in verlegenheid te brengen.

Cercle acteerde matig en toonde zich weinig creatief. Glen De Boeck leek als enige nog in de overwinning te geloven. Hij bracht met Gombami voor De Smet een extra aanvallende kracht. De wissel leek van weinig nut. Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwamen de Carolo’s andermaal op voorsprong. Invaller Habibou eiste het doelpunt op, maar via de herhalingen werd duidelijk dat Anthony Portier de bal in eigen doel werkte.

De bezoekers kregen de vuist niet meer gebald. De revelatie van het voorbije seizoen moest genoegen nemen met een troosteloze drie op twaalf. De ploeg was versterkt, maar de resultaten blijven voorlopig uit. Charleroi klimt onder andere over Club Brugge naar de zesde stek. (AN)

Herbeleef Charleroi - Cercle Brugge