Datum: 13/09/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Blauw-zwart bijt tanden stuk op Dender
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Blauw-zwart bijt tanden stuk op Dender

Club Brugge heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Blauw-zwart kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Dender.

Door het olympisch programma van Laurent Ciman en Jeroen Simaeys zag blauw-zwart zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen uitgesteld tot de vierde speeldag. De West-Vlamingen konden het geduld van hun supporters echter niet belonen en beten hun tanden stuk op het goed georganiseerde, maar meevoetballende Dender van Johan Boskamp.
 
Creativiteit, maar te weinig tempo
Club Brugge heeft met Ronald Vargas en Nabil Dirar meer virtuositeit in het elftal in vergelijking met vorig seizoen. Meer mogelijkheden dus om de wedstrijd in een flits te beslissen. Zowel Vargas en Dirar toonden hun meerwaarde bij blauw-zwart, maar het tempo om de bezoekende organisatie te ontwrichten lag veel te lag. Te veel laterale passes en te weinig aanvallend gerichte acties.
 
Ook achterin zit het bij Club Brugge nog niet snor. Dat werd meteen duidelijk gemaakt bij de eerste aanval van Dender. Steven De Petter mocht tussen een bos van blauw-zwarte hemden het leer vrijuit in het lege doel -Stijn Stijnen ging onder de bal door- koppen. 0-1 voor Dender. Tegen de gang van het spel in.

Falende afwerking
 
De thuisploeg had toen al op voorsprong kunnen staan, maar een poging van Vargas werd door Alexandre Martinovic uit de korte hoek gekeerd. Blauw-zwart domineerde, maar dwong te weinig doelrijpe kansen af. Al had Philippe Clement moeten scoren. Martinovic bokste het leer in zijn voeten, maar de middenvelder was te verrast en besloot over. Een kopbal van Simaeys ging voorlangs, Akpala zag zijn poging tegen de paal belanden.
 
Een zelfde verhaal na de rust. Club drukte Dender terug, verzamelde mandenvol hoekschoppen en vrije trappen, maar kende opnieuw pech in de afwerking. Dirar zag zijn schot uiteenspatten op de lat en Sonck miste de doelgerichtheid van bij de Rode Duivels. Vanop drie meter schoot hij onbegrijpelijk op Martinovic.

(Te) late gelijkmaker
 
Norman Sylla bezorgde Club bijna het deksel op de neus, maar Ciman keerde zijn poging van de lijn. Tien minuten voor tijd kreeg Club Brugge dan toch zijn verdiende gelijkmaker. Ivan Leko bracht deze keer zijn hoekschop wel goed voor doel en Simaeys liet de kans niet onbenut en kopte het leer in de verste hoek binnen. De Bruggelingen verdienden de volle buit. Het slotoffensief kwam echter veel te laat op gang. Zo laat Club al op zijn tweede speeldag twee heel dure punten liggen. (AN)
 
Herbeleef Club Brugge - FCV Dender EH