Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Daknam
Lokeren speelt opnieuw gelijk
Steurbaut Kersten

Lokeren heeft zijn reputatie als koning van de gelijke spelen opnieuw waargemaakt. De jongens van Georges Leekens kwamen in eigen huis tegen Westerlo niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De thuisploeg begon als beste aan de wedstrijd en creëerde het meeste gevaar. Moussa Maazou en Mario Carevic kwamen dicht bij een doelpunt, maar ze kwamen net te kort om het leer voorbij Yves De Winter in doel te werken.

Westerlo zette er enkele kansen van Jaime Alfonso Ruiz tegenover, maar het vizier van de Venezolaan stond nog niet goed gericht. Zijn pogingen belandden naast. Wouter Scheelen wachtte te lang om te schieten.

Net voor rust was het dan toch raak. Carevic stuurde Maazou diep en die was er als de kippen bij om voor Wouter Corstjens het leer onder De Winter in doel te duwen. Zijn derde van het seizoen.

In een evenwichtige tweede helft controleerde Lokeren de wedstrijd. Westerlo kon amper dreigen, maar pikte in extremis toch nog een punt mee. Wouter Scheelen trapte vanuit het niets voorbij Copa. Een koude douche op Daknam.