Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard zet Kortrijk opzij
Maarten Verhoeven

Standard overpowerde Kortrijk in de openingsfase en kwam via Kanu op voorsprong. Kortrijk kwam beter uit de verf na rust en invaller Veselinovic tekende de gelijkmaker aan. Toch hield Standard de drie punten thuis na een goal van Nong. Het werd enkel nog opgeschrikt door een stroompanne.

Standard drukte in het matchbegin Kortrijk weg. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Kanu knikte een voorzet van Benteke via de paal voorbij een aan de grond genagelde Kristof Van Hout. Het kon daarna nog dreigen via onder meer Van Damme, Felipe en Benteke. Berrier verdeelde het spel als vanouds.

Na de furieuze opening moest Standard even gas terugnemen. Kortrijk kwam beter in de wedstrijd, zonder dat het grote kansen bij elkaar kon spelen. Het bleef beperkt tot enkele hete standjes voor het doel van Bolat. Op slag van rust was daar Standard weer. Benteke schudde een prachtige actie uit zijn voeten, maar zijn pegel raakte de lat.

Veselinovic valt sterk in

Hein Vanhaezebrouck greep in onder de rust. Met Veselinovic en Chavarria ging Kortrijk in de tweede helft met drie spitsen spelen. Die laatste kon een eerste keer dreigen na rust. Kortrijk begon beter te spelen en na tien minuten zorgde die andere invaller voor de gelijkmaker. De krachtige Veselinovic kopte een vrije trap van Nfor voorbij Bolat.

Standard geraakte niet echt meer in zijn spel, maar kwam toch opnieuw op voorsprong. Van Hout loste een voorzet en Nong was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Scheidsrechter Colemonts ging daarna lustig met kaarten zwaaien. David Vandenbroeck kreeg op enkele minuten tijd twee keer geel en zo moest Kortrijk met tien verder.

Licht gaat uit

Standard speelde met een man meer de match uit. Sclessin werd enkel nog opgeschrikt door een stroompanne, waardoor het licht letterlijk uitging. Het duurde een kwartier vooraleer de match kon worden hervat. Leye zorgde in de toegevoegde tijd nog voor de 3-1 door een lage voorzet simpel binnen te tikken. Standard hield zo de drie punten thuis en blijft aansluiting houden met de kop van het klassement.