Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender pakt de volle buit
Dirk Pieters

Dender deed zaterdagavond een uitstekende zaak. Het versloeg Zulte Waregem met 2-0. Door de overwinning wipt het over Essevee in de stand.

De openingsminuten waren duidelijk voor Zulte Waregem, maar Tim Matthys kreeg de bal tot twee keer toe niet tegen de netten. Aan de overkant lukte dat duidelijk beter. Norman Sylla had maar één kans nodig en schoot de 1-0 op het bord. Ook na het openingsdoelpunt bleven de bezoekers met kansen morsen. Vooral Thomas Matton liet een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker liggen.

Na het half uur kwam Dender beter in de wedstrijd en kreeg het ook een tweede kans, maar dit keer deed Sylla de netten niet trillen. Zulte Waregem geraakte niet meer in de wedstrijd voor de rust want de verdediging van Dender hield goed stand en zo bleef het 1-0.

Na de rust zagen de supporters hetzelfde spelbeeld. Zulte Waregem drong aan, maar het kwam weer niet tot scoren. Ook dit keer was het Dender dat de netten opnieuw deed trillen. Wittesaele, die aan een sterke wedstrijd bezig was, zorgde voor de geruststellende 2-0 voorsprong. Door de nederlaag mag Zulte Waregem zich stilaan beginnen zorgen beginnen te maken. (AN)