gnkKRC Genk
cluClub Brugge
0-1
Datum: 21/09/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Club Brugge op karakter voorbij Racing Genk
T. Coremans
| 0 reacties
Club Brugge op karakter voorbij Racing Genk

Club Brugge heeft het bedenkelijke gelijkspel tegen Dender uitgewist. De Bruggelingen troefden Racing Genk in eigen huis af. Akpala scoorde als enige en werd even later uitgesloten.

Racing Genk - Club Brugge werd een zeer voorzichtige topper met een moeizame start. Beide ploegen schoten laat uit de startblokken en leken vooral niet te willen verliezen. Het thuisvoordeel werkte aanvankelijk niet stimulerend voor de Limburgers. Wesley Sonck kreeg in zijn vroegere thuisbasis de beste kans. Sonck, de laatste tijd in opmerkelijke vorm, schakelde Matoukou uit en krulde het leer tegen de lat. De thuisploeg kreeg de blauw-witte aanhang niet opgewarmd. De koude die al enige tijd onze nachten domineert, trad stilaan opnieuw in werking.

Halverwege de eerste helft ging het tempo omhoog en vielen aan weerskanten openingen. Racing Genk kwam enkele keren gevaarlijk opzetten, maar toonde zich enorm zwak in de zestien. Soetaers en Alex lieten de beste kansen liggen. In de slotminuten van de eerste helft kon Club Brugge de thuisploeg met een wrang gevoel richting de kleedkamers sturen. Sonck kreeg opnieuw twee uitstekende mogelijkheden, maar een uitstekende Logan Bailly voorkwam een Brugse voorsprong.

Blauw-zwart kwam sterk uit de kleedkamers. Club Brugge toonde zich het rijkst aan creativiteit en werd daar op het uur voor beloond. Akpala kon -na een afgeweken schot van andermaal Sonck- zijn team op voorsprong knallen. Blauw-zwart leek zo op weg naar de zege, tot Club met tien man viel. Akpala kwam ongelukkig in contact met Bailly, die buiten bewustzijn op de grond viel. Na enige aarzeling trok Gumienny de -onterechte- tweede gele kaart, waardoor de aangedane Akpala mocht gaan douchen.

Zelfs langs de zijlijn geraakten de gemoederen verhit. Van Geneugden en Mathijssen vlogen elkaar ei zo na in de haren, Gumienny stuurde de trainer van Club Brugge naar de tribune. 

Genk slaagde er met een mannetje meer terug in Stijnen te bedreigen. Bosnjak kreeg een uitstekende mogelijkheid om de thuisploeg langszij te brengen. Tözser was er nog dichter bij, zijn vrijschop vloog op de lat.

Een mak Racing Genk kwam pas na de numerieke meerderheid in zijn beste spel. Het kalf was echter al verdronken. Club Brugge doet een gouden zaak en heeft met nog twee wedstrijden te goed leiders Anderlecht en Standard in het vizier. Genk verliest opnieuw dure punten, maar niemand in Limburg die daar om maalde, want de gedachten gingen vooral naar de naar het ziekenhuis afgevoerde Logan Bailly. (AN)

Herbeleef KRC Genk - Club Brugge