Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen drukt Roeselare met neus op feiten
Rita De Meyer

Als Roeselare zich dit seizoen wil redden, zal er wel dringend wat moeten gebeuren. De West-Vlamingen verloren het belangrijke duel met Bergen kansloos: 2-0.

Het eerste kwartier was voor beide teams een studieronde. Enkel Jarju kreeg een kansje, maar hij trapte onbesuisd over. Na 23 minuten was het toch raak voor Bergen. Cordaro zette goed voor en Kevin Oris knikte in de rechterbenedenhoek binnen.

Niet veel later was Jarju heel dicht bij een dubbele voorsprong, maar zijn kopbal werd uitstekend gered door doelman Jurgen Sierens. De eerste kans voor Roeselare kwam er pas in de slotminuut van de eerste helft. Dissa stuurde Tanghe in de diepte, maar de middenvelder besloot op Herpoel.

Brahami beslist

Ook in de tweede helft raakte Roeselare amper aan het doel van Herpoel. Wat volgde waren eigenlijk 45 lange, vervelende minuten. Bergen controleerde en kansen bleven uit. Af en toe zorgde de thuisploeg voor nog wat gevaar. Een flauw schotje van Dahmane en een lob van invaller Diane zorgden echter amper voor opwinding.

Kort voor het einde viel de definitieve beslissing. Mulisa maakte dom hands in het strafschopgebied. De penalty werd door Brahami vervolgens feilloos omgezet. In de 90e minuut kreeg Azubike Oliseh bij Roeselare ook nog een tweede gele kaart.

Verslaggever: Fabian Morren. (AN)