Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Kortrijk verrast Charleroi
Anthony Van der Planken

KV Kortrijk heeft voor een kleine stunt gezorgd. De neo-eersteklasser ging verrassend winnen op het veld van Charleroi. Het werd 1-2.

Nochtans startte Charleroi het best aan de partij. De thuisploeg domineerde in de eerste helft en kwam ook enkele keren dicht bij de 1-0. Makiese en Chakouri waren het gevaarlijkst, maar zij vonden een attente Mollez op hun weg. Iajour was er al even dicht bij, zijn kopbal kende geen succes. Kortrijk was ook even gevaarlijk, Laquait hield met de voet een inzet van Kums uit de goal.

Wie de kansen mist, krijgt het deksel op de neus. Vroeg in de tweede helft namen de bezoekers de leiding na een goal van Bakx. De Nederlander werd perfect aangespeeld door de bedrijvige Kums en legde de bal voorbij Laquait.

Charleroi ging op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in Mollez te kloppen. Tien minuten voor het einde leek Coulibaly de partij te beslechten door de 0-2 op de bordjes te zetten. Toch werd het nog spannend, want Tim Smolders wist al gauw de 1-2 aan te tekenen. Charleroi drukte nog in de laatste minuten, claimde zelfs een penalty, maar moest uiteindelijk toch de drie punten prijs geven. KV Kortrijk start zo met een tien op achttien aan het seizoen, een bijzonder knap resultaat voor de neo-eersteklasser. Kortrijk staat zelfs vijfde in het klassement.