Datum: 15/09/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Charles Tondreau
Charleroi nekt Bergen in spectaculaire derby
Sam Soetaers
| 0 reacties
Charleroi nekt Bergen in spectaculaire derby
Foto: © SC

Charleroi keert met de drie punten terug uit Bergen. De Zebra's wonnen met 2-3 in een spectaculaire derby.

De wedstrijd kende een spectaculair begin met vier doelpunten in de eerste twintig minuten. Daarna werd de eerste helft rommelig en stuk minder aantrekkelijk. Al na vijf minuten spelen trof Kagé raak in zijn 50ste wedstrijd voor Charleroi in de Jupiler Pro League. De middenvelder kreeg teveel ruimte en krulde de bal mooi voorbij doelman Werner binnen.

Snelle tegengoal
Lang liet het antwoord van de thuisploeg niet op zich wachten. Twee minuten later waaide een afstandsschot van Van Imschoot tussen paal en doelman binnen. Opnieuw stond alles gelijk, maar alweer was dit van korte duur. Bergen liet onmiddellijk tegenscoren. Kage kreeg weer teveel ruimte en dit keer kwam de bal tot bij Gnohere. Die schoot het leer hoog in het doel binnen. De thuisploeg was opnieuw op achtervolgen aangewezen, maar kreeg een stevige dreun te verwerken als Badibanga het derde doelpunt voor de bezoekers scoorde na een flater van Werner.

De Zebra's waren tevreden en lieten Bergen nu komen. De Draken wisten zich daar geen raad mee en konden nauwelijks nog gevaarlijk zijn. De partij werd rommelig en lag veel stil door de vele gemaakte fouten. De tweede helft was minder spectaculair maar wel spannend tot in de laatste minuut.

Perbet
Coach Enzo Scifo bracht bij Bergen Perbet in de ploeg. Meteen werd ook duidelijk dat de thuisploeg alles op alles ging zetten. Dat leverde al snel een doelpunt op. Nong legde de bal terug tot bij Jarju. Die laatste trapte keihard binnen. Bergen ging op zoek naar de gelijkmaker, al kreeg ook Charleroi zijn kansen. De beste kans was nog voor invaller Aoulad. Hij trapte een voorzet van Badibanga onbegrijpelijk hoog over doel.

Strafschop
Bergen was gevaarlijk via invaller Timmermans. Een eerste keer trapte hij over en bij een tweede poging werd zijn schot knap gered door doelman Madanda. In de slotfase moesten de Draken nog met tien verder nadtat Franquart tegen zijn tweede geel karton aanliep. Maar toch was het nog niet gedaan. Perbet draaide in de slotfase goed weg van zijn man en ging neer. Ref Wouters legde de bal op de stip. Jarju liet de 3-3 liggen want Madanda zweefde de strafschop mooi uit zijn doel.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Debisschop Mathieu   74' -
Sapina Jérémy 90' -
Franquart Peter     90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Nicaise Benjamin 45' -
Van Imschoot Tom 90' -
Jarju Mustapha 90' -
Matthys Tim 90' -
Matumona Zola 68' -
Nong Aloys 90' -
  Bank G Beoordeel
Berthelin Cedric -  
Lepicier Maël -  
Van Gijseghem Daan -  
De Belder Dylan -  
Perbet Jérémy 45' -
Angeli Arnor 22' -
Timmermans Nicolas 16' -

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Dzinic Elvedin   90' -
Bojovic Mijusko 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Tormena Ederson A 90' -
Kaya Onur 70' -
Badibanga Ziguy 90' -
Kage HervéA   89' -
Gnohere Harlem 62' -
  Bank G Beoordeel
Baguette Cyprien -  
Satli Mourad -  
Milicevic Danijel -  
Rossini Giuseppe -  
Aoulad Mohammed 28' -
Kumedor Abraham 20' -
Jarun Omar Belal 1'  
Herbeleef Bergen - Charleroi

Vooraf