Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
RC Genk moeizaam voorbij Mechelen
Kevin Vanbuggenhout

Racing Genk kreeg zaterdagavond KV Mechelen over de vloer. Genk hield de punten thuis door twee doelpunten in het openingskwartier en pakte zo 6 op 6.

De aanvoerder van Racing Genk, Wim De Decker, moest verrassend genoeg op de bank beginnen. Zijn plaats op het veld werd ingenomen door Tözser. KV Mechelen startte met dezelfde elf die maandag FCV Dender vloerden.

Racing Genk beleefde een droomstart in de eigen Crystal Arena. Alex kapte zijn tegenstander uit en bracht de bal voor doel. Jonas Ivens kopte weg, de afvallende bal was echter voor Tözser en de Hongaar knalde fantastisch in de winkelhaak. RC Genk in de tweede minuut reeds 1-0 voor. KV Mechelen was niet onder de indruk en domineerde. Joao Carlos kopte de vrije trap van Asare in de voeten van Antun Dunkovic. Het lage schot van de Kroaat werd knap in hoekschop geduwd door Davino Verhulst. Vier minuten later stond KV zowaar al 2-0 achter. Caillet draaide een vrije trap perfect in doel: 2-0. RC Genk zat nog voor het einde van het eerste kwartier op rozen. KV Mechelen trok het balbezit naar zich toe en bleef domineren, Racing Genk speculeerde vooral op de tegenaanval. Het was wel na een goede uitbraak dat KV één van zijn beste kansen kreeg. Asare speelde Bjorn Vleminckx aan. De topschutter van KV zwiepte met buitenkant rechts een prachtige pass in de voeten van Kielo-Lezi. Alleen voor doel besloot Kielo-Lezi recht op Verhulst. Toen een Mechelse hoekschop voor doel bleef hangen trapte Jonas Ivens van dichtbij binnen: 2-1. Na de aansluitingstreffer geraakte Mechelen vreemd genoeg niet meer aan een kans. In het slotkwartier van de eerste helft deelde Genk enkele keren gevat een tegenprik uit. De counters van de thuisploeg werden steeds gevaarlijker en KV Mechelen ontsnapte een aantal keer aan een derde tegentreffer. Ivan Bosnjak werd alleen voor doel gezet, maar schoot op Biebauw. In tweede instantie lepelde Bosnjak de bal over doel. In blessuretijd bracht Toth de bal nog een keer voor doel. Joao Carlos knikte net naast. 2-1 na een aantrekkelijke eerste helft.

De tweede helft was van een veel minder niveau. KV Mechelen had doorlopend balbezit en was voetballend de betere ploeg. Kansen creëren lukte echter niet meer en de Genkse voorsprong kwam nooit echt in gevaar. Genk moest wel met tien man verder nadat Tiago met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd werd. Biebauw riskeerde ook een rode kaart toen hij de doorgebroken Ogunjimi onderuit trapte. Scheidsrechter Delacour oordeelde dat Mellemans nog een rol had kunnen spelen in deze fase en hield het op geel. Of Mellemans weldegelijk nog bij de bal had gekund valt te betwijfelen, maar het spel ging dus verder met tien tegen elf. KV Mechelen bleef proberen, maar geraakte niet meer aan uitgespeelde kansen. Genk kreeg op de tegenaanval nog enkele mogelijkheden, maar speelde het niet altijd goed uit. Toen Van Goethem de bal liet liggen kon Ogunjimi wel alleen op doel afstevenen. Via Biebauw leek de bal in doel te belanden, Jonas Ivens trapte echter nog weg. Racing Genk speelde de westrijd uit en hield de drie punten thuis na een 2-1 zege.

KV Mechelen had doorlopend balbezit en had minstens een puntje verdiend. Het resultaat volgde niet omdat de efficiëntie in het eerste halfuur niet hoog genoeg lag en Mechelen daarna niet genoeg creativiteit aan de dag legde. Racing Genk dankt zijn overwinning aan de traptechniek van Tözser en Caillet.