kvkKV Kortrijk
Germinal Beerschot
Datum: 04/10/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en GB krijgen meer dan ze verdienen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kortrijk en GB krijgen meer dan ze verdienen
Foto: © SC

Wie van leuk voetbal houdt, moest zaterdagavond het Guldensporenstadion in Kortrijk mijden. Kortrijk en Germinal Beerschot brachten geen reclame voor het voetbal en kregen beiden met een gelijkspel meer dan ze verdienden: een punt.

De 22 acteurs op de grasmat deden het publiek in het openingskwartier even hopen op een aangename partij. Maar wie dacht dat hij zich op een koude herfstavond kon opwarmen aan een voetbalfestijn, kwam bedrogen uit. Beide ploegen maakten er een non-match van. Een festival van slechte passes, rommelig samenspel en weinig lijn in de schaarse aanvalspogingen.
 
De bezoekers waren na ruim een kwartier dicht bij de openingstreffer, maar Sanharib Malki legde de aanvallende zwakte van De Mannekes in het huidige seizoen pijnlijk bloot. De Syriër mocht alleen op Peter Mollez afgaan, maar besloot recht op het West-Vlaamse sluitstuk. Zijn tweede poging strandde in een bos van rood-witte benen. In de slotfase van de eerste helft staken diezelfde benen bijna een handje toe. Brecht Verbrugghe duwde een voorzet van Marco Né bijna in eigen doel.
 
Hopen op beterschap in de tweede helft was als Wachten op Godot. Kortrijk en Germinal Beerschot brachten zowaar nog minder dan in de eerste helft. Meer dan vijf goede passes na elkaar waren eerder een uitzondering dan de regel. Faris Haroun trapte de beste kans voor de bezoekers naast. Pogingen van Jimmy Hempte, Elimane Coulibaly en Ebahima Ibou verdwenen naast of over het doel van Silvio Proto.
 
Harm Van Veldhoven bracht nog Kevin Vandenbergh voor Malki, maar ook hij kon het tij niet doen keren. Een troosteloos gelijkspel was dan ook de enige juiste uitslag voor een uiterst zwakke vertoning. (AN)
Herbeleef KV Kortrijk - Germinal Beerschot