roeRoeselare
cluClub Brugge
Datum: 05/10/2008 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Schiervelde
Club Brugge doet het in de slotfase
Thomas Dubois
| 0 reacties
Club Brugge doet het in de slotfase

Club Brugge won zondagavond met 1-0 van Roeselare. Een nipte, maar verdiende zege voor blauw-zwart die pas in de slotfase tot stand kwam.

Er bestaat een ongeschreven regel in het voetbal dat elke topclub het moeilijk heeft op Schiervelde. En dat was tegen Club Brugge niet anders. In een nat, maar goed volgelopen Schiervelde raakte Dissa tijdig speelklaar. Bij FCB waren ook Dirar, Vargas en Clement fit.

Het was de thuisploeg dat een eerste keer gevaarlijk kon zijn. Stijnen pakte een botsend schot van Papassarantis vrij makkelijk. Roeselare deed vrij goed mee en kwam er ook gevat uit bij momenten.
Het eerste gevaar kwam er pas rond minuut 20. Op vrije trap dan nog wel, Sonck schilderde de bal richting kruising maar Sierens redde knap. Even later testte ook Dirar de vuisten van de thuisgoalie na een mooie individuele actie. Club kon ook scoren, maar het doelpunt van Simaeys werd terecht afgekeurd na buitenspel. Ook Clement was er erg dicht bij, zijn kopbal rolde net naast. De eerste helft eindigde zo op een terechte 0-0.
Club kwam beter uit de kleedkamer en kreeg meteen ook enkele kansjes, zonder resultaat. Ook Roeselare kreeg een uitstekende kans, Dissa miste onbegrijpelijk. Numeriek kwamen de bezoekers wel al vlug op voorsprong na een rode kaart voor Goossens, die zijn tackle op Geraerts te laat timede. Een zware beslissing. Van dan af aan was het eenrichtingsvoetbal richting het doel van Sierens, met kansen voor Vargas, Akpala, Ciman en Sonck. Telkens zonder resultaat, mede ook dankzij de goeie verdedigende tussenkomsten van Roeselare. Al zat er zelf uitkomen wel niet meer in.
Naar het einde toe kroop er geleidelijk aan nervositeit in de rangen van blauw-zwart. De treffer van Akpala was dan ook een enorme ontlading. Chavez kon voorzetten en Akpala stond op de goede plaats om te scoren. De talrijke blauw-zwarte aanhang in extase, voor Roeselare alweer een domper. Ook twee weken terug tegen Lokeren, kreeg het in de laatste minuut het deksel op de neus. Club blijft zo mooi in de top van het klassement, Roeselare blijft laatste. Maar als gerechtigheid geschiedt, zal het daar niet blijven. Toch blijft het nog wachten op de eerste overwinning. (AN)
Herbeleef Roeselare - Club Brugge