Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Het Kuipje
Zulte Waregem bijt in het zand bij Westerlo
Nico Wieme

Westerlo heeft Zulte Waregem met het kleinste verschil verslagen. In een geanimeerde en doelpuntenrijke wedstrijd trokken de Kempenaren, nadat zij tweemaal een achterstand hadden opgehaald, uiteindelijk verdiend het laken naar zich toe.

Westerlo tegen Zulte Waregem was een wedstrijd met twee ploegen uit de ruime middenmoot. De Kempenaren telden na zes matchen acht punten, de West-Vlamingen zeven. De winnaar van het duel zou aansluiting vinden bij de subtop. Westel verloor het voorbije weekend ongelukkig bij Club Brugge (2-0), de fusieploeg versloeg met veel moeite Tubeke (1-0).

Zulte Waregem begon als gretigste ploeg aan de match en werd daarvoor na acht minuten beloond. Stijn Meert bediende Mbaye Leye en de Senegalees deed wat van hem verlangd wordt: scoren! Westerlo was van slag af en de partij kabbelde rustig verder. Twee minuten voor het halfuur kon de thuisploeg dreigen met een vrijschop van Stef Wils, maar die viseerde de muur. Twee minuten later trapte Stijn Meert aan de overzijde in het zijnet.

Tien minuten voor de pauze legde Bart Van Zundert Bertin Tomou neer in de zestien en ref Laurent Colemonts aarzelde niet: penalty. Wils (foto links) bracht Westerlo van op de stip langszij. De Kempenaren namen geen vrede met die gelijke stand en gingen nog voor de rust nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Ondanks de toenemende druk van de thuisploeg trokken beide teams met een gelijkspel naar de kleedkamer.

Westerlo begon ook het best aan de tweede helft, maar het waren de bezoekers die tegen de gang van het spel in opnieuw een voorsprong namen. Franck Berrier gooide een vrijschop voor doel en Karel D’Haene kon er zijn voet tegen zetten. De thuisploeg liet het hoofd echter niet hangen en drong de fusieclub terug op eigen helft. Vooral Jaime Alfonso Ruiz liet zich daarbij opmerken.

Een kwartier voor tijd zorgde D’Haene ongelukkigerwijze voor gerechtigheid bij Westerlo. De speler die Zulte Waregem op voorsprong had gebracht slaagde erin de bal over zijn eigen doelman Sammy Bossut (foto rechts) te lobben. Negen minuten voor tijd legde de bedrijvige Ruiz de eindstand op 3-2 vast. De Colombiaan schoot de bal op aangeven van Jef Deelen door de benen van Bossut in doel. Zo won Westerlo al bij al verdiend van Zulte Waregem na een aangename pot voetbal.