Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot blijft in degradatiezone
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot is er niet in geslaagd om de punten tegen Charleroi thuis te houden. Een mat paars-wit ging met 1-2 onderuit.

Ook na negen speeldagen blijft Germinal Beerschot in de kelder van het klassement. De Antwerpenaren speelden tegen de Karolingers een zwakke partij en hebben duidelijk het verlies van Gustavo Colman en Hernan Losada nog niet opgevangen. Paars-wit speelde veel te traag en kon, ondanks een reeks halve kansjes, de bezoekende defensie nooit in verlegenheid brengen.

Lucky goal

Kevin Vandenbergh had na zeven minuten de thuisploeg met een gelukje op voorsprong gebracht. Frank Defays wilde een voorzet van Sanharib Malki ontzetten, maar trapte het leer tegen de voet van de storende Vandenbergh en zag de bal in doel belanden. Nochtans toonde Vandenbergh in de daaropvolgende 80 minuten helemaal uit vorm te zijn. De aanvaller miste zijn controles en was ongelukkig in de afwerking.

Een hard werkende Faris Haroun speelde wel een degelijke partij, en was zelf uitsluitend gevaarlijk met enkele afstandschoten. Bertrand Lacquait werd echter nooit zwaar getest.

Verdedigende foutjes

Charleroi teerde op de tegenaanval en kreeg van de thuisploeg zelfs een duwtje in de rug. Een ongelukkige Rocky Peeters, die een minuut eerder aan de overkant naast kopte en later een schot van Haroun deed afwijken, devieerde een vrije trap van Remi Sergio voorbij Silvio Proto in eigen doel.

Ook bij het tweede doelpunt kregen de bezoekers de vrijwillige medewerking van de Antwerpse defensie. Tim Smolders schoot op Proto, maar voor Pieterjan Monteyne was het happy hour. De verdediger kopte het leer terug in de voeten van Smolders, die bedankte voor de bijzondere vrijgevigheid en deze keer wel scoorde.

Vandenbergh teruggefloten

Charleroi controleerde de wedstrijd en liet Germinal Beerschot komen. Ondanks veel goede wil zat er weinig lijn in de Antwerpse aanvallen en de Charleroi-verdedigers werden amper op de proef gesteld. Al kende Lacquait ook wel wat meeval. Een schot van Malki vlak na rust verdween via de hiel van de Fransman in hoekschop. In de slotfase moest hij zich rekken om een kopbal van Haroun onder de lat weg te duwen.

Een slotoffensief leek Germinal Beerschot toch nog een punt op te leveren. Een hard afstandsschot van Kurt Vandooren deed de netten trillen, maar Simon keurde de treffer af voor buitenspel van Vandenbergh die het leer in doel devieerde. Ook Silvio Proto kon het tij niet meer doen keren. (AN)