Datum: 22/09/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Regenboogstadion
De Sutter bezorgt Anderlecht de volle buit
Tomas Taecke
| 0 reacties
De Sutter bezorgt Anderlecht de volle buit
Foto: © SC

Anderlecht heeft op bezoek bij Zulte Waregem in de slotfase de volle buit gepakt (2-3). Dankzij een late goal van Tom De Sutter mocht Sporting in extremis toch nog juichen.

Tomas Taecke in Waregem

Anderlecht-coach Van Den Brom stuurde een aanvallend getint elftal de wei in. Voorin liepen De Sutter en Mbokani, Bruno en Jovanovic stonden op de flanken. Achterin kreeg Nuytinck het vertrouwen en was er geen plaats voor Wasilewski. Franky Dury liet Naessens in zijn 200ste partij aan het roer van Essevee op de bank. Zoals zo vaak nam Zulte Waregem ook nu een blitsstart aan de Gaverbeek. Gillet verloor de vrijstaande Trajkovski uit het oog, die zomaar kon binnenkoppen (1-0). Na acht minuten keek Sporting al tegen een vroege achterstand aan.

Wat volgde was een vervelende twintig minuten zonder enige opwinding. Op het halfuur schudde Mbokani iedereen wakker met een knappe gelijkmaker. 'Dieu' kopte de bal overhoeks voorbij Bossut in de verste hoek (1-1). Zonder echt goed te spelen kwam Anderlecht op gelijke hoogte, maar het doelpunt gaf paars-wit wel wat vertrouwen. Essevee was nog één keer gevaarlijk vlak voor de pauze, toen Hazard en Lendric zonder succes Proto onder vuur namen.

Dury gooide Hinostroza in de strijd, doelpuntenmaker Trajkovski bleef in de kleedkamers. Mbokani scoorde een tweede keer maar zag het doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Ook Van Den Brom wisselde: Iakovenko kwam op rechts in de plaats van Bruno. De Oekraïner stond nauwelijks op het veld en was meteen trefzeker. Aan de eerste paal tikte hij een voorzet op knappe wijze tegen de touwen (1-2). Iakovenko liep naar de cornervlag waar hij de frustraties van het bankzitten voor de ogen van de fans van zich afschudde. Lang kon Anderlecht de voorsprong niet vasthouden. De ingevallen Naessens volgde het voorbeeld van Iakovenko en zorgde met zijn eerste balcontact meteen voor de gelijkmaker (2-2).

Geen van beide teams wou vrede nemen met een puntendeling, waardoor het slotkwartier best vermakelijk en spannend was. Dankzij een laat winnend doelpunt van Tom De Sutter pakte Sporting in extremis nog de volle buit. Jovanovic bediende de aanvaller, die van dichtbij via Bossut kon binnenkoppen. De Anderlecht-spits speelde niet zijn beste wedstrijd, maar gunde zijn team in de slotfase alsnog de uitzege (2-3). Anderlecht nadert tot op één punt van Club Brugge, dat zondag nog in actie komt tegen Cercle.
 

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy A 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve   90' -
De Jonghe Jimmy 90' -
Malanda Junior 90' -
Delaplace Jonathan 63' -
Berrier Franck 90' -
Hazard Thorgan 90' -
Trajkovski Aleksandar 45' -
Lendric Ivan 60' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
Perdichizzi Pietro -  
Vandenbroucke Niels -  
Skúlason Ólafur -  
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior 45' -
Habibou Habib 30' -
Naessens Jens  27' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio   90' -
Gillet Guillaume   90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Nuytinck Bram 90' -
Deschacht Olivier A 90' -
Biglia Lucas 90' -
Kanu Rubenilson 90' -
Bruno Massimo 56' -
Jovanovic Milan A A 90' -
De Sutter Tom 88' -
Mbokani Dieumerci  90' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Juhasz Roland -  
Wasilewski Marcin -  
Praet Dennis -  
Vargas Ronald -  
Iakovenko Oleksandr 34' -
Kljestan Sacha 2'  
Herbeleef Zulte Waregem - Anderlecht

Vooraf