gntKAA Gent
cluClub Brugge
Datum: 30/09/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jules Ottenstadion
Alle goals in Gent-Club vallen voor de rust
Alle goals in Gent-Club vallen voor de rust
Foto: © SC

In een wedstrijd waar zowat alles in zat wat er maar kan inzitten hebben Gent en Club Brugge 2-2 gelijkgespeeld. Alle goals vielen in de eerste helft waaronder twee strafschoppen. In de tweede helft hadden beide ploegen kansen, maar de doelmannen speelden een belangrijke rol.

Johan Walckiers in Gent

De beide coaches moesten aanpassen door een pak afwezigen. Zo stond bij Gent Arzo op het middenveld en speelde Nahayo naast Melli in de verdediging. Bij Club raakten Donk en Jörgensen niet tijdig fit. Buysse bleef dus in de ploeg staan.

Een studieronde was er niet bij in het Jules Ottenstadion. Beide ploegen begonnen met een serieuze intensiteit aan de partij, maar Gent diste wel het betere voetbal op. Na vijf minuten werd dat zelfs al beloond met een goal. Remacle trok vanop rechts perfect voor en Mboyo knikte perfect in de verste hoek. Voor de Congolees meteen zijn eerste goal van het seizoen.

Spektakel

Gent zat beter in de wedstrijd, maar het was Club dat na 23 minuten op gelijke hoogte kwam na een onnodige fout van Padt op de doorgebroken Tchité. Die kon geen kant meer op, maar toch torpedeerde de Nederlandse doelman de Club-aanvaller. Bacca zette zich achter de elfmeter en deponeerde het leer in de hoek waar Padt niet lag.

Het werd een match met alles er op en er aan: spanning, kaarten, bitsige duels, doelpunten. Nzolo kende waarschijnlijk al makkelijkere namiddagen. Club kwam beter in zijn spel, maar de Buffalo's combineerden soms knap tot in de zestien van Jorgacevic. Mboyo kon een aflegger van Conte niet laag genoeg houden, maar even later kreeg ook Gent zijn penalty na een handsfout van Figueras. Remacle en Mboyo discussieerden even over wie mocht trappen, maar uiteindelijk trok de rechtsmidden aan het langste eind en schoot met vertrouwen de bal hoog en onhoudbaar in doel.

En nog was het niet gedaan in een bijzonder onderhoudende eerste helft. Bacca drong met een schitterende actie de zestien binnen, haalde de achterlijn en legde terug tot bij Lestienne die van dichtbij niet meer kon missen. Wel zwak verdedigd van onder meer Cendros.

Bacca: geen buitenspel

En het ging maar door. Gent kreeg na vijf minuten in de tweede helft dé kans om op voorsprong te komen, maar Jorgacevic pakte - nadat de kopbal van Nahayo eerst op de lat strandde - uit met de redding van het jaar met een ultieme reflex op de kopbal van Melli. En ook Gent werd door het doelhout gered na een poging van Vazquez en een geldig doelpunt van  Bacca werd afgekeurd voor onterecht buitenspel. Padt pakte ook nog uit met een uitstekende redding op een poging buitenkant voet van Bacca.

Wie scoorde in de tweede helft ging met de winst lopen, dat was het gevoel. Club leek Gent bij de keel te grijpen, maar de genadestoot bleef uit. Met Raman en Van der Bruggen kwam er ook nieuw bloed dat Gent weer op de rails kreeg. Raman trapte voorlangs en Mboyo trof in de slotfase nog de lat. Het bleef uiteindelijk bij 2-2 na een promotiematch voor het Belgische voetbal.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio   90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Melli Juan Alberto 90' -
Nahayo Valery 90' -
Cendrós Pablo   90' -
Arzo César 90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Conté Ibrahima Sory 89' -
Remacle JordanA 83' -
Brüls Christian 70' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Boeckx Frank -  
Skarabot Matija -  
Gecov Marcel -  
De Smet Stijn -  
Van der Bruggen Hannes 20' -
Raman Benito 7'  
Messoudi Mohamed 1'  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan   90' -
Hoefkens Carl 90' -
Almebäck Michael 90' -
Figueras Montel Jordi   90' -
Buysse Bart   90' -
Blondel Jonathan   90' -
Odjidja Vadis   90' -
Vazquez Victor 90' -
Bacca CarlosA 90' -
Lestienne Maxime 85' -
Tchite Mohammed 45' -
  Bank G Beoordeel
Kujovic Vladan -  
Dhoest Sven -  
Høgli Tom -  
Engels Björn -  
Van Acker Thibaut -  
Vleminckx Björn   45' -
Trickovski Ivan 5'  
Herbeleef KAA Gent - Club Brugge

Vooraf