roeRoeselare
zwaZulte Waregem
Datum: 25/10/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Schiervelde
Zulte Waregem zet goede vorm verder
T. Coremans
| 0 reacties
Zulte Waregem zet goede vorm verder

Roeselare heeft zijn fans weeral niet kunnen overtuigen. Zulte Waregem behaalde een makkelijke uitzege. Tweemaal Mbaye Leye en Matton beslisten de streekderby.

Zulte Waregem deed ons tijdens de vorige speeldag wat terugdenken aan BATE Borisov, de Wit-Russische topclub die in augustus respect afdwong in onze hoofdstad. Met diezelfde hoogdunk en tactische nonchalance werd Anderlecht in het Regenboogstadion geëlimineerd. De West-Vlamingen schopten de vicekampioen van het kastje naar de muur. Roeselare, laatste in de stand, was dus voldoende gewaarschuwd. Voor Dirk Geeraerd een alles of niets wedstrijd. Hij moest zijn huid vanavond duur verkopen om zijn verblijf op Schiervelde te rekken. 

Een voorzichtige eerste helft had weinig om handen. Beide ploegen acteerden te behouden om het niveau naar hogere sferen te liften. De wedstrijd ontpopte zich net na het half uur. Een gemeten voorzet van Berrier werd knap tegen de netten geknikt door Mbaye Leye. Roeselare ontsnapte voor de rust nog aan een tweede tegentreffer. Bezoeker Bart Buysse zag een schot net voor de lijn gekeerd door een verdediger. Voor Geeraerd en zijn troepen liep het allesbehalve gesmeerd. Wat had de arme man nog in petto om de streekderby naar zijn hand te zetten?

Het antwoord was overduidelijk. Geeraerd nam nog maar net plaats op de bank terwijl Matton de score verdubbelde. In de persoon van Dissa wist Roeselare voor enige dreiging te zorgen. Een knappe omhaal pal in de handen van doelman Bossut was het spraakmakendste wat de Malinees zijn team te bieden had. Zulte Waregem teerde op de voorsprong en liet Roeselare komen. De thuisploeg wist zich met het aangeboden initiatief geen raad. Groen-rood dikte in het slot van de wedstrijd nog aan tot 0-3. Mbaye tekende zijn tweede treffer van de avond aan.

Na negen speeldagen moeten Roeselare en Tubeke het peloton loslaten. Het is ruim vijf over twaalf voor beide clubs. Voor Dirk Geeraerd breken zure tijden aan. De spelers lieten eerder al weten het vertrouwen te behouden in de hoofdcoach. Of dat voor het bestuur nog voldoende is, zal de volgende dagen blijken. Francky Dury lijkt met zijn Zulte Waregem, net zoals twee seizoenen geleden, weer op dreef. Zij rukken op naar de achtste plaats in de rangschikking. (AN)

 
Herbeleef Roeselare - Zulte Waregem