Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Het Kuipje
Westerlo ruim langs Tubeke
Rita De Meyer

Westerlo heeft een ruime zege geboekt tegen Tubeke en wipt voorlopig naar de vierde plaats in het klassement. Lange tijd was het nog spannend, maar in de slotfase diepte Westerlo de score nog uit tot 4-1.

Westerlo kreeg meteen een grote kans via Van Kerckhoven, maar die kopte over. Aan de overkant was er een kopbal van Villano die over doel ging.

Binnen de eerste tien minuten was het toch raak. Een schot van Tomou belandde via Brouckaert in eigen doel. Westerlo stond op voorsprong, maar eigenlijk was Tubeke nadien de betere ploeg. Tot grote kansen leidde dat niet, maar die kreeg ook de thuisploeg niet.

Toch werd het nog voor het halfuur 2-0. Op aangeven van Lucas Zelenka maakte Ruiz er 2-0 van. Nadien moest De Winter Westerlo enkele keren overeind houden, onder meer op een poging van Perbet. De thuisploeg ging wel met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na tien minuten in de tweede helft scoorde Tubeke toch de verdiende aansluitingstreffer. Perbet scoorde na een mooie assist van Villano. De bezoekers geloofden in meer en trokken ten aanval. Maar het was Westerlo dat nog de betere kansen kreeg vie onder meer Scheelen en Tomou.

In de slotfase besliste Ruiz met zijn tweede doelpunt van de avond de wedstrijd. Na een assist van Scheelen scoorde hij de 3-1. Een minuut voor affluiten belandde een schot van Sotil via Tubekeverdediger Neels in doel.