staStandard
andAnderlecht
1-0
2-0
2-1
72' Matías Suarez (pen)
Datum: 09/08/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Supercup
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard verovert Supercup
T. Coremans
| 0 reacties
Standard verovert Supercup

Standard is er na 25 jaar in geslaagd de Belgische Supercup binnen te slepen. Het versloeg een bijzonder slap Anderlecht met verdiende 3-1 cijfers. Jongeling Goreux pakte in de slotminuut een rode kaart na een opstootje met Bart Goor.


Landskampioen Standard Luik ontving zaterdagavond het aangeslagen Sporting Anderlecht van Ariël Jacobs. Sporting, afgelopen woensdag definitief uitgeschakeld op het Europese toneel, startte als underdog aan de partij. De sterke opstellingen op het scheidsrechtersblad van Paul Allaerts gaven een duidelijk beeld weer, beide ploegen aasden op de Belgische Supercup. Voor de Luikenaars een wedstrijd die de motivatie voor de komst van Liverpool alleen maar kon aanscherpen. Voor de Brusselaars een magere troost na de beschamende vertoning in Borisov.

Van een verkenningsfase was weinig tot geen sprake. De Rouches drukten vanaf het eerste fluitsignaal Anderlecht terug op eigen helft. Dante kwam in de openingsfase dicht bij een doelpunt. Hernan Losada weerde diens poging net voor de doellijn. Anderlecht voetbalde inspiratieloos en kon amper dreigen. Losada, de opvallendste man bij de bezoekers, trapte in het zijnet.


KAMPIOENENNIVEAU

Op het kwartier zette Standard Anderlecht tweemaal voor schut. Na een hoekschop van Salim Toama werkte Oguchi Onyewu met de knie de bal in de hoek: 1-0. Een hoekschop later schilderde Toama het leer andermaal op de kruin van Onyewu: 2-0. De Brusselaars oogden aangeslagen en leken niet in staat een vuist te ballen. Standard de Liège tikte knap rond en had weinig moeite de voorsprong te verdedigen. Milan Jovanovic kwam tot tweemaal toe dicht bij de derde treffer. Na een misverstand van Dante kwam Boussoufa dicht bij de aansluitingstreffer maar de bal hobbelde tegen de doelpaal.

Een kwartier rust bracht weinig soelaas voor de bekerwinnaar. Standard kon vroeg in de tweede helft meerdere malen dreigen maar vergat te scoren. Na een voorzet van Jovanovic knalde Igor De Camargo in één tijd over. De Camargo mocht even later nog eens proberen na een knappe pass van Steven Defour. De aanvaller snelde moederziel alleen op Proto af maar zag zijn poging geweerd door de jonge doelman. Een enkele keer kon Anderlecht dreigen na andermaal een vergissing in de Luikse defensie. Marcos speelde te kort terug op Rorys Espinoza. Polak was er als de kippen bij maar stuitte in laatste instantie op de attente Espinoza.


STRAFSCHOP ZORGDE NIET VOOR OMMEKEER

Onyewu, maker van de twee doelpunten, milderde het leed voor de tegenstander. Na een overtreding van de Amerikaan op Matias Suarez wees Allaerts resoluut naar de stip. De Argentijn nam het cadeau zelf in ontvangst en trapte onhoudbaar binnen. De aansluitingstreffer bracht weinig verbetering bij Sporting. De thuisploeg tikte zonder enige moeite het balletje rond en kwam zelfs opnieuw tot scoren. Defour plaatste een vrije trap loepzuiver op het hoofd van nieuwkomer Nicaise: 3‑1. De wedstrijd werd op het einde ontsierd na een opstootje tussen Réginal Goreux en Bart Goor. De jongeling trok aan het kortste eind en mocht 40 seconden vroeger naar de kleedkamers.

Sporting Anderlecht kon voor de tweede maal deze week weinig noemenswaardigs op de mat brengen. Jacobs heeft maar weinig meer achter de hand en zal met zijn huidige selectie uit de pijp moeten komen. De resultaten zullen snel zichtbaar moeten worden of er dreigt een nog grotere crisis het Vanden Stockstadion binnen te sluipen. Voor Standard heeft de vakantieperiode weinig veranderingen teweeggebracht. De jongens van over het Kanaal zullen de handen volhebben aan de troepen van Lazlo Bolöni. Aanstaande woensdag treden de Rouches aan tegen de Reds uit Liverpool.

Jupiler Pro League

 Supercup