STVV - KRC Genk (Jupiler Pro League 2009/2010)

Wedstrijd van Europa League Play-offs - Finale (T) uit de Jupiler Pro League 2009/2010 tussen STVV en KRC Genk.

Datum: 16/05/2010 20:30
Speeldag: Europa League Play-offs - Finale (T)
Stadion: Stayen

Live

Discussieer live mee!

Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.

87
Sidibe met de kans op de gelijkmaker maar hij trapt met zijn rechter over.

Goal
Doelpunt van Hervé Ndjana Onana (Ludovic Buysens)
Köteles haalt een voorzet van Buyssens uit doel. Onana is goed gevolgd en kopt de 2-3 binnen.
73
Onana trapt op doel en Köteles brengt redding met de voet.
67
Sidibe met een goede mogelijkheid. Hij kopt een voorzet van Wilmet over.
66
Vervangen Yorick Antheunis
Ingevallen Hervé Ndjana Onana

66
Opnieuw een doelpunt van Genk dat afgekeurd wordt voor buitenspel. Dit keer liep Ogunjimi buitenspel.
61
Een vrije trap van Wilmet wordt makkelijk gepakt door de Genkse doelman.
56

Goal
Doelpunt van Thomas Buffel (Elyaniv Barda)
De wedstrijd is gespeeld. Barda ziet Buffel vrij staan die maar in te tikken heeft.
54
Bijna is het 1-3. Buffel bedient De Bruyne maar die krijgt de bal niet onder controle en weg kans.

46
De tweede helft is begonnen. "We gaan niet meer verdedigen. We gaan voortdurend druk zetten", liet assistent-coach Peter Voets nog weten over de tactiek van STVV.

Rust
STVV was met een vroeg doelpunt uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Maar Genk liet zijn tanden zien en gaat nog met een voorsprong de rust in. De thuisploeg moet nu in de tweede helft nog drie keer scoren als het nog Europa in wil.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44

Goal
Doelpunt van Elyaniv Barda (Daniel Tözser)
Daar is dan de Genkse goal die al een tijdje in de lucht hing. Barda kan een hoekschop van dichtbij binnenkoppen.
40
Bijna stond Genk op voorsprong. Mignolet brengt met een supersave redding op een geplaatst schot van Ogunjimi.
35
Genk is opnieuw gevaarlijk. Matoukou kopt een hoekschop maar net over.
33
 Gele kaart voor Ludovic Buysens

29
Een schotje van Mennes belandt in de handen van Köteles.
28
Een schot van Odoi waait over het Genkse doel heen.
21

Goal
Doelpunt van Marvin Ogunjimi (Daniel Tözser)
Ogunjimi brengt Genk langszij. Hij lobt de bal over de uitgekomen Mignolet.
21
Meteen een antwoord van de thuisploeg. Köteles moet plat op een kopbal van Sidibe.
18
Ogunjimi met een flauw schotje dat Mignolet niet kan verrassen.
16
Barda werkt de bal met een mooie omhaal in doel. De spits stond echter buitenspel waardoor het doelpunt wordt afgekeurd.
12
Genk kan voorlopig alleen maar het spel ondergaan. De thuisploeg is sterker in de beginfase van de match.
5

Goal
Doelpunt van Ibrahima Sidibé (Onbekend Onbekend)
Sidibe zet de strafschop zelf om en brengt STVV meteen aan de leiding
4
Sidibe gaat neer na een haakfout van Pudil. Verbist twijfelt niet en geeft een strafschop.
2
Genk is al een eerste keer gevaarlijk. Anele trapt meteen op de vuisten van Mignolet.

Sint-Truiden en Racing Genk strijden op Stayen in een Limburgse derby om het laatste Europese ticket. Racing Genk verdedigt een 2-1-voorsprong uit de heenwedstrijd. Bij STVV speelt 'Doelman van het Jaar' Simon Mignolet waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de Kanaries.
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Cantaluppi Mario, Buysens Ludovic, Odoi Denis, Wilmet Jonathan, Wagemakers Marc, Delorge Peter, Sidibé Ibrahim, Antheunis Yorick.
Racing Genk: Köteles Laszlo, Hubert David, Matoukou Eric, Tözser Daniel, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Barda Elyaniv Felix, Buffel Thomas, Carlos Pinto Chaves Joao, Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel.