Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Club wint nipt van acht Zebra's
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft het seizoen ingezet met een overwinning. Blauw-zwart boekte een nipte zege tegen acht Charleroi-spelers.

Adrie Koster liet in vergelijking met de Europese wedstrijd tegen het Finse FC Lahti Wesley Sonck op de bank ten voordele van Ronald Vargas. Club Brugge bracht in de eerste helft aanvallend fris voetbal, maar moest de eerste kans wel aan de thuisploeg laten. Mouhsine Iajour knalde het leer op Stijn Stijnen.

Snel doelpunt

De eerste Brugse poging hing meteen tegen de netten. Vargas bereikte na een vlotte combinatie de vrijstaande Vadis. Die twijfelde niet en knalde het leer voorbij Sébastien Chabbert. Jeroen Simaeys was dicht bij de 0-2, maar knikte een voorzet van Koen Daerden centimeters naast.

Iajour dreigde nog tweemaal voor de thuisploeg. Stijnen zag de bal telkens naast gaan. Cyril Théreau bracht de Karolo’s met een kopbal terug langszij, maar twee rode kaarten in twaalf minuten hypothekeerden de kansen op puntengewin.

Mohamed Chakouri kreeg een tweede gele kaart voor een domme fout op Joseph Akpala. Abdelmajid Oulmers revancheerde zich op Ryan Donk, die na een vallende beweging – al dan niet bewust – zijn schoeisel in de nek van de middenvelder plantte.

Weinig voetbal na rust

Tussen de twee uitsluitingen in was blauw-zwart opnieuw op voorsprong geklommen via een doelpunt van de bedrijvige Nabil Dirar. De Marokkaan werd vorig jaar fel bekritiseerd, maar lijkt de strenge oordelen van zich te hebben afgeschud en verlengde een voorzet van Vargas met een gelukje – via het been van Maxime Brillault – voorbij Chabbert.

In de tweede helft werd er nog weinig gevoetbald en na een overdreven rode kaart voor Alessandro Cordaro na een fout op Jonathan Blondel was het hek helemaal van de dam. Club Brugge vergat de wedstrijd zelf te beslissen en maakte het zich zo onnodig moeilijk tegen acht verbeten Zebra’s. Scheidsrechter Stéphane Breda durfde het niet meer aan om Club nog een strafschop te geven voor een duwfout op Wesley Sonck.

Blauw-zwart hield uiteindelijk relatief makkelijk stand en prijkt zo na één speeldag mee aan kop in de Jupiler Pro League. (AN)