Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen veel te sterk voor zwak Westerlo
Fabian Morren

KV Mechelen heeft de fans meteen op een thuiszege getrakteerd. Malinwa zette een heel matig Westerlo vlot opzij, het werd 4-1.

Westerlo speelde een bijzonder zwakke eerste helft. Het team van Jan Ceulemans leek zich nog niet bewust van het feit dat het seizoen begonnen was. Al na een kwartier klom de thuisploeg op voorsprong. Aloys Nong speelde zich vrij en rondde af: 1-0.

Nog voor het halfuur verdubbelde David Destorme de voorsprong. Na een assist van Nong tekende de voormalige speler van Dender voor het tweede Mechelse doelpunt. Kort voor de rust kreeg Westerlo zowaar een kans, maar Adams besloot over.

Na de rust speelde Westerlo iets minder zwak, maar de bezoekers konden KVM op geen enkel moment bedreigen. Na hands van Wouter Corstjens maakte Gorius vanaf de stip er 3-0 van. Even later pikte David Destorme nog zijn tweede doelpuntje mee. En Westerlo? Ceesay kon na een voorzet van Wouter Scheelen nog milderen. Daar bleef het bij. [MDN]