Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard verliest punten tegen zwart beest
Steurbaut Kersten

Standard is er niet in geslaagd om de Europese kater weg te spoelen tegen Zulte Waregem. De Rouches speelden al voor de zesde keer dit seizoen gelijk.

De Rouches begonnen nochtans zeer sterk aan de wedstrijd. Mehdi Carcela kreeg al snel drie kansen, maar kon niet scoren. Cyriac was wel trefzeker. Hij stond op de juiste plaats om een vrije trap van Olivier Dacourt tegen de dwarsligger in de rebound binnen te werken.

De bezoekers herstelden het evenwicht. Chris Makiese kreeg na een fout van Kristof Van Hout een uitstekende kans om vanop de stip gelijk te maken. De Fransman besloot zwak op de boomlange doelman.

Ook Franck Berrier wrong een huizenhoge kans de nek om, maar Kevin Roelandts bracht de fusieploeg net voor rust toch verdiend op gelijke hoogte. Diepgestuurd door Makiese bleef hij ijzig kalm voor Van Hout: 1-1.

De tweede helft leverde veel minder spektakel op. Milan Jovanovic en Berrier waren in de slotminuten nog dicht bij de winning goal, maar het bleef 1-1. Standard blijft achter met 1 op 6 uit zijn laatste twee westrijden. Zulte Waregem neemt opnieuw een punt mee vanop Sclessin. (AN)