gnkKRC Genk
cerCercle Brugge
Datum: 02/11/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luminus Arena
Genk breekt de ban in eigen huis
Nico Wieme
| 0 reacties
Genk breekt de ban in eigen huis
Foto: © SC

Racing Genk is er eindelijk in geslaagd om in de eigen Cristal Arena nog eens te winnen. Cercle Brugge werd het kind van de rekening. Genk doet een goede zaak in de stand, de Bruggelingen zien de degradatieplaatsen naderen.

KRC Genk zette Cercle meteen vast op de eigen helft en dat resulteerde al vlug in een doelpunt. Marvin Ogunjimi (foto boven) verzilverde een voorzet van Daniel Pudil. Cercle kwam er aanvankelijk niet aan te pas en moest twintig minuten wachten vooraleer het een eerste bal tussen de palen kreeg. Davino Verhulst plukte vrij makkelijk een kopbal van Honour Gombami.

 

Die kans was voor de bezoekers het sein om wat steriele druk te ontwikkelen, al stelde dat allemaal niet zoveel voor. Het was integendeel de fusieclub die dé kans op een dubbele voorsprong verkwanselde. Na een mooie raid van Thomas Buffel op rechts slaagde Ogunjimi erin de bal voor open doel over te trappen. Die 2-0 kwam er dan toch nog voor de pauze: Dominique Foley kopte een hoekschop na mistasten van keeper Jo Coppens in eigen doel.

 

De tweede helft begon aan een gezapig tempo. Genk liet zich door Cercle in slaap wiegen en betaalde dat bijna cash. Vuza Nyoni trof na een doorsteekpas van Sergej Serebrennikov de paal. Groen-zwart voelde dat er wat inzat en bleef komen. Foley miste tot twee keer toe de kans op de aansluitingstreffer.

 

Het spel verwaterde naarmate het einde van de partij in zicht kwam. Vier minuten voor affluiten trapte Nyoni nog een vrijschop rechtstreeks op doel, maar Verhulst haalde de bal uit de korte hoek. Zo kon Genk na tien thuisduels zonder winst eindelijk nog eens de drie punten thuis houden, voor Cercle breken zware weken aan in de staart van het klassement.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Joneleit Torben 90' -
Matoukou Eric 90' -
Camus Fabien 85' -
Tözser Daniel 90' -
Anele Ngongca 77' -
Buffel Thomas 90' -
Dos Santos Tiago Silva 90' -
Carlos Joao 90' -
Ogunjimi Marvin  80' -
Pudil Daniel A   90' -
  Bank G Beoordeel
Toth Balazs 13' -
Koita Moussa 10' -
De Bruyne Kevin 5'  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Portier Anthony   90' -
Evens Bernt 90' -
Gombami Honour 71' -
Viane Denis 90' -
Bozovic Bojan 90' -
Boi Frederik 90' -
Foley Dominic 90' -
Sergeant Tony 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Eenoo Lukas 19' -
Herbeleef KRC Genk - Cercle Brugge