Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Het Kuipje
Roeselare maakt in slot 2-0 achterstand goed
Anthony Van der Planken

Roeselare heeft in de absolute slotfase toch nog een puntje kunnen meepakken uit Westerlo. De West-Vlamingen maakten een 2-0 achterstand goed.

In een lamentabele eerste helft werd er niet gescoord. Nico Van Kerckhoven was er nog het dichtst bij, zijn poging belandde op de lat. Roeselare toonde zich wel heel gretig, maar Westerlo echt onder druk zetten lukte niet.

Ook in de tweede helft was het aanvankelijk armoe troef. Pas na 65 minuten spelen barstte de wedstrijd open. Sarki stuurde Dekelver diep en die werkte de bal via de onderkant van de lat tegen de netten. Tien minuten later stond het zelfs al 2-0. Kucera nam Ceesay te stevig vast in de zestien, De Petter zette de strafschop via de paal binnen.

De wedstrijd leek gespeeld, maar dat was buiten een veerkrachtig Roeselare gerekend. Kucera kopte eerst nog tegen de paal, niet veel later scoorde Mirvic dan toch de 2-1. De verdediger knalde de bal staalhard binnen.

Westerlo was het noorden kwijt en slikte zelfs nog de 2-2. Dequevy bracht de bal tot bij Nikolic, die aarzelde niet en scoorde de gelijkmaker. Roeselare schiet dan wel weinig op met dit punt, het gelijkspel werd toch gevierd als een overwinning.