zwaZulte Waregem
kvmKV Mechelen
Datum: 10/11/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Regenboogstadion
Essevee geraakt niet voorbij tien van KV
Essevee geraakt niet voorbij tien van KV
Foto: © SC

Zulte Waregem moet het resultaat van de wedstrijd Anderlecht-Club Brugge afwachten om zekerheid te krijgen over de hersttitel. Tegen KV Mechelen, dat al na zes minuten met tien door moest, konden ze enkel een gelijkspel uit de brand slepen.

Johan Walckiers in Waregem

Zulte Waregem nam het heft meteen in handen en bij KV leken ze in de aanvangsfase nog wat te slapen. Na zes minuten moesten de jongens van Harm van Veldhoven al met tien verder. Van Hoevelen reageerde véél te traag op een pass van Cordaro en kwam in botsing met Malanda. Rood voor de verdediger en bij die fase blesseerde hij zich ook nog zwaar.

Met tien tegen elf gaf KV echter bitter weinig weg tegen een Essevee dat blijkbaar met zenuwen speelde. Eén keer Delaplace met een volley en een paar afstandsschoten van Berrier, verder raakte de leider niet. Dan deed Mechelen het beter. Uit niet eens een kans puurde het een doelpunt: Pedersen haalde verrassend uit op de rand van de zestien en de Deen zag zijn lage schuiver in de hoek en naast Bossut in doel belanden. Een heel onverwachte tussenstand na toch quasi de hele tijd met tien te hebben gespeeld.

Met een minimum aan inspanning hield Mechelen zich recht. Bij de West-Vlamingen was het frisse spel van de laatste weken ver te zoeken. Het was zelfs Destorme die de eerste goede kans van de tweede helft had, maar hij was te verrast om naar beneden te koppen.  De druk van de thuisploeg nam geleidelijk toe met kansen voor De Fauw en Berrier. En een goal van Zulte Waregem werd ook nog afgekeurd voor een fout op Pacovski. En diezelfde Pacovski haalde met een schitterende save een kopbal van Lendric onder de lat weg.

En aan de overkant moest ook Bossut aan de slag op een schot van Iddi. Pacovski kreeg steeds meer volk van de tegenstander voor zich en het kon dan ook niet blijven duren. Leye had eerst al een waarschuwing gegeven met een kopbal, maar een minuut later was het wel raak toen hij in de zestien kon draaien en schieten. 

Zulte Waregem ging op zoek naar de winnende treffer, maar Van Loo kon een kopbal van De Fauw van de lijn redden. En een volgende kopbal van Lendric botste via de onderkant van de lat weer het veld in. Het slotoffensief leverde echter niets meer op en dus moet Essevee het resultaat van de wedstrijd van morgen afwachten.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy A 90' -
Colpaert Steve 90' -
D'Haene Karel 90' -
Verboom Bryan 90' -
Hazard Thorgan 90' -
Delaplace Jonathan 85' -
Malanda Junior 90' -
Trajkovski Aleksandar 45' -
Berrier Franck 90' -
Leye Mbaye  90' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
Godeau Bruno -  
De Jonghe Jimmy -  
Skúlason Ólafur -  
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior -  
Lendric Ivan 45' -
Naessens Jens 5'  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Van Loo Anthony   90' -
Van Hoevelen Kenny   90' -
Biset Maxime   90' -
Dialiba Diabang Boubacar 90' -
Henkens Robin 90' -
Destorme David 90' -
Iddi Abdul-Yakuni 90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Pedersen Nicklas  77' -
Van Damme Joachim 90' -
  Bank G Beoordeel
Biebauw Wouter -  
Bateau Sheldon -  
Karahmet Senad -  
Van Tricht Wannes -  
Vanlerberghe Jordi -  
Enevoldsen Thomas 13' -
Junker Mads -  
Herbeleef Zulte Waregem - KV Mechelen

Vooraf