cluClub Brugge
chaCharleroi
Datum: 28/11/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jan Breydel
Invallers helpen matig Club aan winst
Nico Wieme
| 0 reacties
Invallers helpen matig Club aan winst
Foto: © SC

Na een flauwe eerste en inefficiënte, maar qua mentaliteit betere tweede helft heeft Club de drie punten verdiend thuis gehouden tegen Charleroi. Invallers Dahmane en Kouemaha bezegelden het lot van de Carolo’s.

De eerste helft tussen Club Brugge en Charleroi was er één om vlug te vergeten. Doelkansen kregen we nauwelijks te zien, goed voetbal al evenmin. Blauw-zwart wist zich geen raad met het potige spel van de Carolo's. Het eerste schot tussen de palen kwam er pas rond het kwartier toen Jonathan Blondel de bal buitenkant links op Sébastien Chabbert knalde.

Charleroi met tien
Charleroi leek niets geleerd te hebben uit de heenmatch toen het met zijn achten het veld verliet. Al vroeg in de wedstrijd liepen Ibrahima Diallo en Hervé Kagé tegen geel aan na respectievelijk een gemene fout op Vadis Odjidja en spelbederf op de doorgebroken Ivan Perisic. Iets over halfweg de eerste helft de eerste helft sloeg Alessandro Cordaro Carl Hoefkens in het gezicht en op aangeven van de assistent-scheidsrechter stuurde ref Efong Nzolo de Carolo met rood naar de kleedkamer.

Zwak Club
De man-meersituatie inspireerde de thuisploeg niet meteen tot beter voetbal. Charleroi trok een muur op voor zijn doel, legde het spel stil als het kon en Club wist daar geen raad mee. De creatievelingen Perisic en Ronald Vargas bleven ver onder hun niveau voetballen. Toen Jan Lella zich op slag van rusten mistrapte, mocht Joseph Akpala alleen op Chabbert af, maar de Nigeriaan toonde zich een perfecte exponent van het zwakke blauw-zwarte spel. De Clubspits trapte de bal nog vrij ver naast het doel.

Inefficiënte thuisploeg
In het begin van de tweede helft kregen beide ploegen elk een reuzekans. De bij Club ingevallen Dorge Kouemaha stuurde Vargas diep, maar Chabbert kon nog net bij de bal. Even later zonderde Abdelmajid Oulmers Cyril Théréau voor Stijn Stijnen af, de Clubgoalie wierp zich echter goed in de baan van het schot. De thuisploeg voetbalde met meer drang naar voren en dat resulteerde in halve kansjes voor Karel Geraerts en Vargas, zonder resultaat echter.

Twintig minuten ver in de tweede periode miste Kouemaha zijn tweede grote kans. De Kameroener nam een afvallende bal mee richting Charleroidoel, maar plaatste het leer onbeholpen over. En Club bleef inefficiënt met zijn kansen omspringen: in één en dezelfde fase kregen zowel Kouemaha, Geraerts als Vargas de bal niet voorbij Chabbert. De Bruggelingen gingen nu wel nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Nabil Dirar vuurde een pegel af die Chabbert nog met een beenreflex uit doel kon houden.

Eindelijk raak
Tien minuten voor tijd kreeg Club dan toch waar het recht op had. Chabbert weerde eerst nog een kopbal van Mohamed Dahmane uit zijn doelvlak. Kouemaha was er als de kippen bij om het leer tegen de netten te prikken. Even later kwam Dahmane een voetlengte te kort om een aflegger van Dirar binnen te werken. Luttele minuten voor tijd kreeg Habib Habibou nog een grote kans voor de Carolo’s, maar alleen voor Stijnen vlamde hij over. Zo hield blauw-zwart alsnog de drie punten thuis. (AN)

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël 90' -
Blondel Jonathan 90' -
Simaeys Jeroen   45' -
Akpala Joseph 45' -
Donk Ryan 90' -
Vargas Ronald 90' -
Geraerts Karel 90' -
Odjidja Vadis 77' -
Perisic Ivan 90' -
  Bank G Beoordeel
Dahmane Mohamed A 13' -
Kouemaha Dorge 45' -
Dirar Nabil 45' -

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Chabbert Sébastien 90' -
Lella Jan 90' -
Kéré Mahamoudou 90' -
Oulmers Abdelmajid 65' -
Christ Grégory 90' -
Kage Hervé   90' -
Mboyo Ilombé 56' -
Cordaro Alessandro   90' -
Diallo Ibrahima   90' -
Brillault Maxime 90' -
Théreau Cyril 56' -
  Bank G Beoordeel
Fabris Samuel 25' -
Dos Santos Costa Orlando 34' -
Habibou Habib 34' -
Herbeleef Club Brugge - Charleroi