cerCercle Brugge
andAnderlecht
Datum: 06/12/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Breydel
Strafschopklucht en Frutos helpen Anderlecht
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Strafschopklucht en Frutos helpen Anderlecht
Foto: © SC

Anderlecht behoudt na een 1-3-overwinning op Cercle vijf punten voorsprong op Club Brugge. Smet op de zege was een wanprestatie en een strafschopklucht. Nicolas Frutos luisterde zijn terugkeer op met een doelpunt.

Anderlecht was na 45 minuten al bijna zeker van de volle buit in het Jan Breydelstadion. Niet dat paars-wit flitsend voetbal op de mat bracht. Integendeel. De Brusselaars maakten er in de eerste helft samen met Cercle een slaapverwekkende pot voetbal van. De 22 actoren-voetballers kruidden de zoutloze vertoning met een festival aan slechte passes en portie gemiste controles. Bram Verbist en Silvio Proto keken werkloos toe.

 

Vijf minuten voor rust schoot iedereen wakker. Jonathan Legear bracht de bezoekers uit het niets op voorsprong. Een lange bal van Olivier Deschacht belandde aan de tweede paal. Legear dook goed op voor Bernt Evens en werkte het leer voorbij Verbist, die voor het eerst sinds 27 oktober nog eens in de basis stond.

 

Met de rust in zicht voelde scheidsrechter Laurent Colemonts zich geroepen om even Sinterklaas te spelen. Mbark Boussoufa gleed uit op het gladde veld en viel recht tegen Denis Viane. Colemonts legde tot ieders verbazing de bal op de stip, de Marokkaan nam het cadeau in twee keer aan: 2-0 voor Anderlecht na een dramatisch slechte eerste helft.

 

De tweede helft leverde weinig beterschap op voor paars-wit, dat er in 90 minuten niet in slaagde om een volwaardige aanval in elkaar te boksen. Boussoufa werd bij iedere baltoets uitgefloten door het thuispubliek.

 

Ook voor Cercle Brugge was academisch voetbel een holle term, maar de West-Vlamingen toonden wel karakter en probeerden zich terug in de wedstrijd te knokken. Het duurde echter tot de 80e minuut voor groen-zwart een schot wist te kadreren. Een vrije trap van Oleg Iachtchouk week af op Bakary Saré en Proto was geklopt.

 

Cercle kreeg terug hoop op een stunt, maar de Bruggelingen kwamen niet meer in de buurt van een gelijkmaker. De onvermijdelijke Nicolas Frutos maakte er in de extra tijd zelfs nog 3-1 van. 

 

Anderlecht behoudt dankzij de zege vijf punten voorsprong op dichtste achtervolger Club Brugge en loopt maar liefst vijftien punten uit op landskampioen Standard. Cercle blijft onderaan het klassement hangen. (AN)

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Evens Bernt 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Viane Denis   90' -
Iachtchouk Oleg 90' -
Boi Frederik 77' -
Foley Dominic 65' -
Kelhar Dejan 90' -
Gjuzelov Igor   77' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
  Bank G Beoordeel
Cornelis Hans 13' -
Bozovic Bojan 13' -
Van Eenoo Lukas 25' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Mazuch Ondrej 90' -
Deschacht Olivier A 90' -
Biglia Lucas   86' -
Van Damme Jelle 90' -
Boussoufa Mbark 90' -
Legear Jonathan 79' -
De Sutter Tom 62' -
Juhasz Roland 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Sare Bakary 90' -
  Bank G Beoordeel
Kouyate Cheikhou 4'  
Suarez Matías 11' -
Frutos Nicolas 28' -
Herbeleef Cercle Brugge - Anderlecht