Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Mignolet pakt punt in Charleroi
Anthony Van der Planken

Simon Mignolet heeft (alweer) op zijn eentje een punt gepakt. De doelman van Sint-Truiden was onklopbaar en hield Charleroi zo van een verdiende zege.

Charleroi was 90 minuten baas, maar stuitte telkens weer op Mignolet. Al vroeg in de wedstrijd toonde de doelman zich de sterkste in een één-tegen-één-situatie met Cyril Théréau. Ook Mujangi-Bia en Guédioura zagen hun pogingen gered worden door Mignolet.

Na de rust zette de Truiense keeper zijn heldenrol nog meer in de verf. Op het uur toonde hij zijn kunnen op een goed schot van Habibou en tien minuten voor het einde kon hij ternauwerdood Al Hosni van de 1-0 houden. Diezelfde Al Hosni kopte een andere goede kans dan weer naast.

Sint-Truiden kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. Het gelijkspel op Charleroi was dan ook op zijn zachtst gezegd gevleid. De Limburgers handhaven zich in de middenmoot, Charleroi blijft in het degradatiemoeras steken.