lokSporting Lokeren
cluClub Brugge
Datum: 06/12/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Daknam
Zwak Club met moeite voorbij Lokeren
Nico Wieme
| 0 reacties
Zwak Club met moeite voorbij Lokeren
Foto: © SC

Club Brugge heeft met veel moeite gewonnen op het veld van Lokeren. De West-Vlamingen speelden een uur tegen tien man, maar het was de thuisploeg die zich het gevaarlijkst aanstelde. Lokeren kreeg echter geen loon naar werken.

Club Brugge had het in de aanvangsfase moeilijk om Lokeren zijn wil op te leggen. Jacky Mathijssen had zijn pionnetjes goed geposteerd. Het eerste gevaar situeerde zich rond het kwartier. Karel Geraerts mocht van net buiten het strafschopgebied ongehinderd aanleggen, het leer waaide ver naast. De reactie van Lokeren volgde onmiddellijk. Mario Carevic dwong Stijn Stijnen tot een voetreflex om een doelpunt te vermijden.


Rood Gueye 

Het spel was slaapverwekkend tot Ibrahima Gueye doorging op Nabil Dirar en meteen rood kreeg van ref Frederik Geldhof. De potjes kookten over en iedere scheidsrechterlijke beslissing was goed voor discussie en onderlinge opstootjes. De beste kans was uiteindelijk nog voor Lokeren. Nadat Stijnen een vrijschop van Carevic wegbokste, liepen Marcel Mbayo en Sulejman Smajic elkaar voor de voeten.


Eerste kans raak 

De tweede helft kon voor Club niet beter beginnen. Na een vrijschop van Ronald Vargas mocht Geraerts alleen inkoppen, Jugoslav Lazic redde in eerste instantie de kopbal van de middenvelder, maar had geen verhaal tegen de rebound van Ryan Donk. Luttele tellen later miste Dawid Janczyk een unieke mogelijkheid om Lokeren langszij te brengen. De Pool trapte een perfecte voorzet van Mbayo in één tijd naast.


Alle hens aan dek 

Lokeren bleef in zijn kansen geloven en maakte het Club zelfs met een mannetje minder bijzonder moeilijk. Bij blauw-zwart was het alle hens aan dek om de gelijkmaker te vermijden. Zo mocht Club ietwat gevleid de drie punten mee naar West-Vlaanderen nemen en blijft Mathijssen achter met één op vijftien.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Lazic Jugoslav 90' -
Ziv Yoav 90' -
Doll Olivier 90' -
Strul Avi   90' -
Overmeire Killian 90' -
Mbayo Marcel 86' -
Dupré Frederic   72' -
Janczyk Dawid 76' -
Carevic Mario 90' -
Smajic Sulejman   90' -
Gueye Ibrahima   90' -
  Bank G Beoordeel
Tiko Tsholola 4'  
Golan Omer 14' -
Sokota Tomislav 18' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Hoefkens Carl   90' -
Klukowski Michaël 90' -
Dirar Nabil 68' -
Blondel Jonathan 45' -
Simaeys Jeroen 90' -
Donk Ryan 90' -
Vargas Ronald 90' -
Geraerts Karel A   90' -
Odjidja Vadis 90' -
Kouemaha Dorge 76' -
  Bank G Beoordeel
Akpala Joseph 14' -
Dahmane Mohamed 22' -
Perisic Ivan   45' -
Herbeleef Sporting Lokeren - Club Brugge