Datum: 08/08/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Anderlecht verdiend langs Cercle
Fabian Morren
| 0 reacties
Anderlecht verdiend langs Cercle
Foto: © SC

Anderlecht heeft een weliswaar nipte, maar verdiende zege behaald tegen Cercle Brugge. Paars-wit loopt al vier punten uit op Standard.

Anderlecht begon heel goed aan de wedstrijd en kreeg meteen ook kansen. Eerst besloot Wasilewski tegen de lat en even later trapte De Sutter oog in oog met doelman Jo Coppens, die de voorkeur kreeg op Bram Verbist, naast. Het was uitstel van executie, want even later zorgde Matias Suarez, op aangeven van Jelle Van Damme toch voor de voorsprong.

Even later moest Coppens ingrijpen op een knappe vrije trap van Mbark Boussoufa, maar Cercle slaagde er toch in om weer langszij te komen. Marcin Wasilewski gaf Portier te veel ruimte en die strafte dat genadeloos af. Via een owngoal van Frederik Boi ging Anderlecht toch nog met een voorsprong de rust in.

Cercle deed het in de tweede helft aanvankelijk niet onaardig. Proto moest ingrijpen om Iachtchouk van een doelpunt te houden. Nadien nam de thuisploeg wel over en liep het verder uit. Na een knappe combinatie tussen De Sutter en Biglia kon Mbark Boussoufa scoren.

De thuisploeg kreeg nog meer kansen om de score hoger te doen oplopen, maar De Sutter en Van Damme kregen het leer niet tegen de netten. Het werd een kwartier voor tijd zelfs opnieuw spannend. Thomas Buffel bedankte trainer Glen de Boeck voor het vertrouwen met een doelpunt, na een pass van Oleg Iachtchouk.

Anderlecht kwam het in het slotkwartier wel niet meer in de problemen. Paars-wit doet dankzij deze nieuwe zege wel al een goede zaak. De voorsprong op Standard bedraagt al vier punten, op Genk zelfs al vijf punten. (AN)

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Van Damme Jelle A 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Wasilewski Marcin   90' -
Juhasz Roland 90' -
Polak Jan 90' -
Legear Jonathan 76' -
Boussoufa Mbark 90' -
Biglia Lucas A 90' -
De Sutter Tom 80' -
Suarez Matías 90' -
  Bank G Beoordeel
Gillet Guillaume -  
Chatelle Thomas 14' -
Kanu Rubenilson 10' -

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Evens Bernt   90' -
Viane Denis 90' -
Portier Anthony 90' -
Boi Frederik  90' -
Iachtchouk Oleg A A 90' -
Buffel Thomas 90' -
Sergeant Tony 69' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Gombami Honour 90' -
Bozovic Bojan 90' -
Herbeleef Anderlecht - Cercle Brugge